Dogodek leta za mlade podjetnike

Dogodek leta za mlade podjetnike

08. 06. 2010

Vir in informacije: www.gazela.com, 7.6.2010, Avtor: Sabina Lokar

Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

V četrtek, 10.6.2010, ob 9.30 se bo v Tehnološkem parku Ljubljana, stavbi C, začelo celodnevno podjetniško izobraževanje z naslovom Podjetniški dogodek leta: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! V sodelovanju s Klubom poslovni angeli Slovenije in podjetjem Venture Lab ga pripravlja Zavod mladi podjetnik.

Dogodek je namenjen vsem, ki razmišljajo o ustanovitvi lastnega podjetja in tudi tistim, ki že imajo mlado podjetje. Tekom dneva se bodo spoznali z informacijami, kaj vse je potrebno storiti pred ustanovitvijo podjetja, kako nato ustanoviti podjetje in kako ravnati pri prvih korakih poslovanja novo ustanovljenega podjetja. Tako bodo udeleženci najprej poslušali predavanje Blaža Kosa, direktorja podjetja Venture Lab, zakaj sploh postati podjetnik, Simon Štrancar, direktor lanskega najboljšega start-up podjetja G- 1, bo delil izkušnje, kakšen je ključ mladega podjetnika do uspeha, Jure Lampe iz podjetja VOP svetovanje pa bo opisal evalvacijo poslovne ideje. Tomaž Jug iz podjetja Editor in Kristjan Pečanec in podjetja Simgularis pa bosta v prvem sklopu predavala še o poti do prave poslovne ideje in poslovnega načrta, ki predstavlja zemljevid podjetja.

V sklopu predavanj glede ustanovitve podjetja bo najprej besedo dobila Lea Bevčič iz računovodstva Krasula, ki bo dala informacije, kako ustanoviti podjetje, Martin Pregl iz Microsofta bo predstavil program Microsoft Biz Spark za mlada podjetja, Julija Karlovšek iz podjetja Verlag Dashöfer bo udeležence seznanila s pravnimi pastmi mladega pod jetnika, Petra Kržišnik iz Banke Koper o prvih stikih mladega podjetnika z banko, Miha Bandalo iz podjetja Sonce.net pa bo povedal več o nuji vsakega podjetja, njegovi spletni predstavitvi.

Sledili bodo še napotki pri prvih korakih na podjetniški poti, in sicer bo marketinški guru Aleš Lisac svetoval, kaj storiti, da bo malo podjetje pri prodaji konkuriralo velikim, Luka Terglav iz podjetja Virtu bo predstavil IT rešitev za pisarno mladega podjetja, Urban Korenjak iz Interactive Agency Slovenija pa bo predstavil spletno oglaševanje, ki zagotovo spada med sodobne načine promocije. Sledili bosta še predavanji o računovodstvu in financiranju mladih podjetij z nepovratnimi sredstvi, izvedla pa ju bosta Marko Črešnovar iz podjetja SAOP in Mojca Dušica Zajc iz podjetja RR&CO.

Prijave: Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezne pa so predhodne prijave, tudi na posamezen sklop dogodka.

Dodatne informacije: Več informacij je na spletni strani: www.mladipodjetnik.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj