Festival podjetništva na Goriškem

Festival podjetništva na Goriškem

23. 09. 2014

Datum: od 22. do 26. septembra 2014

Kraj: Goriška regija

Primorski tehnološki park bo od 22. do 26. septembra 2014 organiziral Festival podjetništva, znotraj katerega bo izvedel različne dogodke z namenom spodbujanja znanja, inovativnosti, kreativnosti in podjetništva za razvoj goriške regije.

  • Od 22. do 26. septembra 2014 bodo v avli dvorca Coronini (sedežu Občine Šempeter - Vrtojba) v fotografski obliki razstavljeni programi, delovanje in poslanstvo Primorskega tehnološkega parka. Razstava z naslovom 'Start-up podjetništvo' bo nudila na ogled programe kot so: Startup vikend Nova gorica, POPRI, Business Meetups Nova Gorica, Start:up Geek House, Startup Garaža, Go:global, konferenca PODIM, Roadshow, tekmovanje Start:up leta, Startup inkubator itd. Namen razstave je obiskovalcem na slikoven način približati dogajanje, ki ga izvaja oziroma ponuja tehnološki park.
  • V tednu Festivala podjetništva bo ekipa Parka svoje znanje in nasvete glede podjetništva delila mimoidočim na osrednjem trgu v Renčah dne, 23. septembra 2014, od 14.00 do 17.00 ure, na Bevkovem trgu v Novi Gorici dne, 24. septembra 2014, od 11.00 do 17.00 ure ter na Trgu Ivana Roba v Šempetru pri Gorici dne, 25. septembra 2014, od 11.00 do 17.00 ure. Troje dogodkov je poimenovanih 'Od načrta A do načrta, ki deluje; kako pretvoriti idejo v uspešen posel'. Namen je tako mladim kot drugim na enostaven način predstaviti, kako njihove morebitne podjetniške ideje razvitim v - zakaj ne - podjetje gazele, ki bi se na dolgi rok razvile v uspešna visoko tehnološko razvita podjetja z možnostjo večjega števila odprtih delovnih mest za domače prebivalstvo.
  • 25. septembra 2014, ob 20.00 uri se bo v lokalu Caffe Gallus v Novi Gorici izvajal že poznani in 11. po vrsti Business Meetups Nova Gorica z gostom Kristjanom Pečancem iz Start-up šole Hekovnik, ki slovi kot izvrsten mentor in coach podjetnikom. Business Meetups Nova Gorica je neformalno poslovno srečanje z namenom izmenjave dobrih podjetniških zgodb, znanja, izkušenj, navezovanja novih poslovnih vezi ter novih poslovnih priložnosti. Business Meetups gostuje uspešne podjetnike in podjetnice, s katerimi predstavlja najsodobnejše teme iz start-up podjetništva. Dogodke redno obiskujejo lokalni podjetniki, študentje ter drugi, ki jih na kakršen koli način zanima podjetništvo.
  • Teden se zaključi s predstavitvijo novega koncepta projekta POPRI - Podjetje za prihodnost, ki ga bo tehnološki park izvajal že 10. leto zapored. Predstavitev bo potekala v nakupovalnem središču Qlandia v Novi Gorici dne, 26. septembra 2014, od 13.00 do 17.00 ure.

Projekt POPRI je tehnološki park razdelil na dvoje segmentov: 'tekmovanje' in 'znanje'. Projekt se je razvil z namenom spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti, znanosti in tehnologij ter razvoja podjetij med mladimi na območju goriške razvoje regije. Tekmovanje je zasnovano na izboru najboljše podjetniške ideje, ki temelji na razvoju ideje do izdelka oziroma storitve ter izdelavi in predstavitvi poslovnega modela.

Letos se je projekt POPRI pilotno razširil na segment znanje. Cilj slednjega je širiti poznavanje sodobnih podjetniških metodologij vitkega in agilnega podjetništva preko podjetniško usmerjenih interesnih dejavnosti za osnovnošolce - 'Podjetniški eksperiment za osnovnošolce', predavanj v okviru rednih izobraževanj na Srednji ekonomski in trgovski šoli v Novi Gorici, izbirnih podjetniških vsebin za srednješolce (Gimnazija Nova Gorica), izobraževalnih programov Šolskega centra Nova Gorica - Višja strokovna šola (Univerza v Novi Gorici) ter izobraževalnih programov Fakultete za elektrotehniko, smer Visokošolski študijski program multimedijske komunikacije (Univerza v Ljubljani), 30-urnih delavnic za razvoj podjetniške ideje v uspešen poslovni model za odrasle (organiziran s strani Mladinskega centra v Novi Gorici), delavnic in podjetniških srečanj, ki jih organizira Primorski tehnološki park (Roadshow Nova Gorica, Startup vikend Nova Gorica, Startup šola Nova Gorica, Business Meetups Nova Gorica), PODIM konference, Start:up Geek House pospeševalnika in Go:global pospeševalnika ter delavnic in izobraževanj v organizacijah drugih srednjih šol, fakultet, višjih in visokih strokovnih šol ter drugih zunanjih institucij.

Dodatne informacije: Primorski tehnološki park d.o.o., Mednarodni prehod 6, Vrtojba, Šempeter pri Gorici, Tel: (05) 393 24 50, Spletna stran: www.primorski-tp.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj