Finančna uprava na sejmu, a ne zaradi nadzora

Finančna uprava na sejmu, a ne zaradi nadzora

09. 09. 2014

Objavljeno: Delo, 8. 9. 2014, http://www.delo.si/, Avtor: K. F.

Uslužbenci finančne uprave bodo 10. septembra odprli začasno pisarno na sejmu obrti in podjetnosti v Celju. Nadzorna naloga ne bo v ospredju.

Finančna uprava bo na 47. Mednarodnem sejmu obrti (MOS) in podjetnosti kot partner Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) predstavljala svoje delo, svetovala obiskovalcem ter sodelovala na sestankih in okroglih mizah z obrtniki.

Uslužbenci finančne uprave bodo dosegljivi na razstavnem prostoru številka 34 v dvorani L1: vsak dan od srede, 10. septembra, do ponedeljka, 15. septembra 2014, potem pa do 14. septembra 2014 še med 9.00 in 19.00 uro in zadnji dan, v ponedeljek, do 18.00 ure.

Na sejmu bodo strankam na voljo nasveti in pojasnila o obveznih dajatvah in nadzoru, ki ga opravlja finančna uprava: o obdavčitvi dejavnosti, poslovanju s tujino, trošarinah, davku na dodano vrednost, carinjenju poštnih pošiljk, prevozu potnikov in blaga ter nadzoru nad delom in zaposlovanjem na črno.

Prvi dan, 10. septembra 2014, bodo v dvorani L1 na razstavnem prostoru 34 svetovali o obdavčitvi plač in prispevkov ter poslovanju s tujino. Poleg tega se bodo v sejni sobi E2 v poslovni stavbi Celjskega sejma sešli s sekcijo za gostinstvo in turizem pri OZS. Pogovarjali se bodo o nadzoru nad delom in zaposlovanjem na črno.

Pride tudi mobilna enota

V četrtek, 11. septembra 2014, bodo na razstavnem prostoru 34 svetovali o obdavčitvi dejavnosti in DDV.

V petek, 12. septembra 2014, pripravljajo svetovanje o trošarinah, carinjenju poštnih pošiljk, naročenih po spletu, in o trgovini z zaščitenimi živalskimi in rastlinskimi vrstami, prav tako na razstavnem prostoru 34.

V soboto, 13. septembra 2014, bodo na v dvorani L1 voljo nasveti o prevozu potnikov in blaga, na zunanji prostor LO pa bo prišla mobilna enota finančne uprave.

Priložnostno svetovanje na obrtno-podjetniškem sejmu v Celju bodo uslužbenci finančne uprave 15. septembra 2014 sklenili s pojasnili o obdavčitvi plač in poslovanju v tujini, prav tako v  dvorana L1 na razstavnem prostoru 34.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj