Na voljo subvencije za zaposlitev 760 starejših iz vzhodne Slovenije

Na voljo subvencije za zaposlitev 760 starejših iz vzhodne Slovenije

12. 08. 2014

Vir in informacije: STA, 21. 7. 2014, http://www.sta.si/

Zavod RS za zaposlovanje je 21. julija 2014 na svoji spletni strani objavil javno povabilo »Delovna vključenost starejših oseb«. Program delodajalcem omogoča, da z zaposlitvijo osebe iz vzhodne Slovenije, stare 50 let ali več, pridobijo subvencijo v višini 5000 evrov. Za javno povabilo je na voljo 3,8 milijonov EUR, na ta način pa naj bi do dela prišlo 760 starejših iz vzhodnega dela države.

Subvencijo bodo lahko pridobili na javnem povabilu izbrani delodajalci, ki bodo za najmanj eno leto zaposlili brezposelno osebo iz vzhodne Slovenije, staro 50 in več let.

Poleg tega mora biti starejša brezposelna oseba, ki jo bodo zaposlili, ali 12 mesecev prijavljena v evidenci brezposelnih oseb ali pa ne sme imeti dokončanega srednjega strokovnega izobraževanja, srednjega poklicnega, tehniškega izobraževanja oz. splošnega srednjega izobraževanja.

Število subvencioniranih zaposlitev bo odvisno od števila zaposlenih pri delodajalcu. Tisti, ki zaposlujejo od eno do pet oseb, lahko pridobijo največ dve subvencionirani zaposlitvi, tisti, ki zaposlujejo več oseb, pa lahko pridobijo največ deset subvencioniranih zaposlitev.

Cilj javnega povabila je, da bodo delodajalci iz vse Slovenije, ki bodo prejeli subvencijo v višini 5000 evrov oz. sorazmerno manj za zaposlitev invalida, ohranili vsaj 30 odstotkov zaposlitev še leto dni po izteku subvencioniranja.

Javno povabilo je odprto do porabe razpoložljivih sredstev, vendar najdlje do 30. 9. 2014.

Več o javnem povabilu

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj