Poslovno sodelovanje - 26. 11. 2019

26. 11. 2019

3 0
Koristnost članka
3 oseb je članek označilo kot koristen.

 

Celotna borza mednarodnega poslovnega sodelovanja je dostopna na spletnem naslovu: www.een.si/merlin/.

Podrobnejše informacije o ponudbah lahko dobite pri kontaktnih osebah navedenih spodaj.

 

BRGR20191118001

Grško MSP je ponudnik storitev za nadzor motorjev in opreme na področju letalskega prometa. Podjetje išče v tujini dobavitelje opreme za letalske motorje z možnostjo dogovora o distribuciji in / ali pogodbe z dobavitelji.

Oddaja interesa

BRRO20191111001

Romunsko podjetje se posveča izdelovanju povsem naravnih kozmetičnih izdelkov za ženske in moške. Izdelki so ročno izdelani. Podjetje proizvaja širok nabor artiklov, ki vključujejo namaze (namaze za čez dan, nočne namaze, proti gubam, za britje), eliksirje, telesne kreme, balzame in proizvode za piling, balzame za ustnice idr. Produkti so izdelani po lastnih receptih, ki jih je izumilo podjetje. Podjetje ponuja priložnost za mednarodno sodelovanje z dobavitelji kozmetične embalaže na podlagi dogovora o proizvodnji.

Oddaja interesa

BRPL20191113001

Poljsko podjetje v družinski lasti je aktivno na področju zlatarstva. Podjetje išče dobavitelje unikatnih srebrnih nakitov, predvsem pa išče ročno izdelane nakite iz srebra in naravnih draguljev, sodobne umetniške artikle in pa originalne nakite oblikovane na podlagi izvirnih modelov/vzorcev. Podjetje išče poslovnega partnerja - dobavitelja.

Oddaja interesa

BRPL20191119001

Poljski proizvajalec visokokakovostnih hladno stiskanih olj išče dobavitelja nesojenih semen kumar, čebule, paradižnika in druge zelenjave. Semena naj bi že prestala mikrobiološko testiranje in imela ustrezni certifikat. Bio certifikati so dobrodošli, vendar niso nujno potrebni za vzpostavitev poslovnega sodelovanja. Podjetje ponuja dogovor za sodelovanje z dobaviteljem.

Oddaja interesa

BRSE20191121001

Švedska tržno podjetje, ki se ukvarja s prodajo opreme in rezervnih delov za stroje za vzdrževanje vrtov, išče proizvajalce signalnih kablov / mejnih žic za robotske kosilnice. Podjetje išče priložnost za sodelovanje s podizvajalci.

Oddaja interesa

BRDE20191108001

Nemško podjetje, ki je aktivno na področju kovinske proizvodnje, izdeluje stopnice, ograje, obcestne zaščitne ograje, pločevinaste strehe in elemente iz kovinskih trapeznih profilov ter izdelke iz raznoraznih kovin. Zaradi preobsežnega števila prejetih naročil omenjeno podjetje išče dobavitelje ali podizvajalce, ki bi bili zmožni prevzeti del proizvodnje.

Oddaja interesa

BORO20191105001

Romunsko podjetje, ustanovljeno leta 2011, se ukvarja s proizvodnjo kovin z različnimi postopki, kot so: struženje, rezkanje, lasersko rezanje, oblikovanje kovin in varjenje. Podjetje se pri proizvodnji poslužuje najnovejše tehnologije in razpolaga z novimi CNC stroji, ki končnim izdelkom zagotavljajo visoko kakovost in omogočajo kratke roke za izvršitev celotnih storitev. Podjetje ponuja priložnost za sklepanje dolgoročnih proizvodnih dogovorov s podjetji, ki so aktivna v industrijskih sektorjih (npr. v avtomobilski industriji, elektroniki, v železarski oz. kovinski industriji).

Oddaja interesa

BORU20190316013

Rusko podjetje s sedežem v Moskvi načrtuje in hkrati izdeluje sistem za preverjanje okvar v turbinah. Inovacija temelji na naprednem optičnem mehanizmu za zaznavanje in pregled okvar. Podjetje cilja na vstop na tuje trge, s tem namenom pa ponuja potencialnim partnerjem možnost sklepanja licenčnih pogodb.

Oddaja interesa

BOPL20191106007

Poljsko marketinško podjetje ponuja širok nabor oglaševalskih storitev: grafično oblikovanje, video produkcijo, 3D grafično oblikovanje, fotografijo, tisk. Podjetje ima lastne tiskarne, kar pripomore k temu, da se storitve izvajajo takoj ob naročilu in po zelo konkurenčnih cenah. Podjetje z lahkoto ustreže zahtevam strank na podlagi fleksibilnega poslovnega modela. Podjetje ponuja eno izmed sledečih oblik poslovnega sodelovanja: sporazum o proizvodnji, oustourcing ali dogovor s podizvajalcem.

Oddaja interesa

BORU20190311008

Rusko podjetje s sedežem v okolici mesta Nižni Novgorod, proizvaja mehke očesne leče in umetne očesne šarenice. Iščejo se tržni zastopniki.

Oddaja interesa

BOIT20191030002

Italijansko podjetje se ukvarja s tržno prodajo inovativnih tekstilnih tkanin, katere ponuja predvsem podjetjem, ki so aktivna v tapetništvu, občasno pa tudi majhnim obrtnikom in pisarnam za arhitekturno načrtovanje. Podjetje ponuja priložnost za sodelovanje v obliki tržnega zastopništva oziroma pogodbe o distribuciji.

Oddaja interesa

BOUK20191001001

Britansko podjetje s strokovnim znanjem na področju razvoja programske opreme išče poslovne partnerje, ki bi želeli koristiti možnost integracije datotek PDF (prenosni format dokumentov) s pretvorniki HTML5 ali SVG (scalable vector graphics / umerljiva vektorska grafika) z ustrezno programsko aplikacijo. Ponuja se možnost licenčne pogodbe, ki naj bo v obliki deleža iz prihodka ali pavšalnega stroška.

Oddaja interesa

BORU20190317004

Rusko podjetje načrtuje programsko opremo za analizo izrazov na obrazu, predvsem z možnostjo uporabe izsledkov na področju kreativne industrije. Podjetje išče poslovne partnerje za sklepanje licenčnih pogodb in hkrati cilja na prodor na tujih trgih: v ta namen ponuja priložnost za sodelovanje s tujim podizvajalcem na področju informacijskih storitev.

Oddaja interesa

BORU20190311006

Rusko podjetje, ki ima sedež v Moskvi, je specializirano v razvoju programske opreme za obdelavo velikih količin podatkov (»big data«) ter za programsko nadgradnjo operativnih sistemov, ki so primerni za uporabo v različnih industrijskih panogah. Podjetje ponuja tujim partnerjem priložnost za podpis licenčne pogodbe.

Oddaja interesa

BOSE20191112001

Švedsko start-up podjetje, ki posluje na podlagi modela krožnega gospodarstva, razvija okolju prijazne produkte in storitev, predvsem na področju mikro-mobilnosti. Njegov glavni tržni produkt je pnevmatik za električne skuterje, izdelan iz odvečne gume, ki je bila reciklirana pri proizvodnji čevljev in pnevmatik. Podjetje je šele v začetni razvojni fazi in je odprto za kakršnokoli poslovno sodelovanje, ki bi ustrezalo potrebi po razvoju nabora izkušenj, tržnih izdelkov in produktov.

Oddaja interesa

BOSK20191119001

Slovaško podjetje proizvaja izdelke iz stekla in steklene produkte, kot so stekleni kozarci za gospodinjstvo, vrhunsko oblikovana očala za vse priložnosti idr. Podjetje išče tržne zastopnike in distributerje bodisi za evropske trge bodisi za trge izven EU.

Oddaja interesa

BOPL20191023001

Poljsko podjetje s sedežem na vzhodnem koncu države ponuja priložnost za sodelovanje na skupnem projektu (»joint venture«) za izgradnjo proizvodnega obrata na površini 8000 m2. Poljsko podjetje bo v celoti odgovorno za postopek gradnje proizvodnega obrata. Ponuja se priložnost za sodelovanje v obliki »joint venture«.

Oddaja interesa

BOUA20191030001

Ukrajinsko razvojno podjetje, ki je aktivno na področju gradnje industrijskih objektov, išče v evropskih državah partnerje za izgradnjo eko-centra, ki bo zaobjemal nakupovalni center s skladiščem z ustrezno logistično infrastrukturo. Podjetje se zanima za dolgoročno sodelovanje z zainteresiranimi poslovnimi partnerji in v ta namen želi z njimi podpisati sporazum o skupnem vlaganju (joint venture) oziroma finančni sporazum.

Oddaja interesa

BOES20191008001

Špansko podjetje v družinski lasti, ki se posveča načrtovanju in izdelavi zvočnih naprav in inštrumentov za javni govor, ponuja možnost dogovorov o komercialnem zastopništvu, distribuciji ali priložnost za sodelovanje v obliki skupnega poslovnega partnerstva »joint venture«. Podjetje, ki je že dobro uveljavljeno na španskem trgu, želi namreč razširiti poslovanje na mednarodno raven.

Oddaja interesa

BONL20191113001

Nizozemsko MSP je razvilo inovativni senzor z ustrezno programsko opremo, ki omogoča merjenje kakovosti vode in nadzor naprav za čiščenje vode. Inovacija omogoča organizacijam, ki upravljajo infrastrukturo za čiščenje vode, da imajo nadzorne sisteme za pravočasno opozarjanje na morebitna tveganja, ki izhajajo iz sprememb v kvaliteti vode. Poleg tega naprava služi za optimizacijo uporabe vode (npr. pripomore k nižji porabi vode in energije), vzdrževanje infrastrukture in omogoča uporabo kemičnih dodatkov. MSP išče končne uporabnike opisane inovacije z namenom, da jim ponudi možnost dolgoročnega sporazuma na področju storitev. Iščejo se tudi tržni zastopniki na območju Evropski uniji.

Oddaja interesa

BORS20190823002

Laboratorij za kemijo, ki deluje v sklopu srbskega raziskovalnega in razvojnega inštituta, je razvil in izdelal napredeno elektrokemično opremo za testiranje gorivnih celic (FC - Fuel Cell) ter ustrezno opredelitev krivulj napetosti in toka. Inštrument ima obliko merilne postaje, ki jo nadzira centralizirana računalniška naprava. Laboratorij išče komercialne zastopnike, ki bi to inovativno napravo tržili na  evropskih trgih, in sicer na dva možna načina: kot inovativno elektronsko napravo ali kot izobraževalni pripomoček.

Oddaja interesa

 

Gospodarska zbornica Slovenije

Enterprise Europe Network - Slovenija

Dimičeva 13, 1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Petra Arzenšek

Tel: 01 / 589 81 56

E-mail: petra.arzensek@gzs.si

Mariborska razvojna agencija

Enterprise Europe Network - Slovenija

Pobreška cesta 20, 2000 Maribor

Kontaktna oseba: Jolanda Damiš

Tel: 02 / 333 13 07

E-mail: een@mra.si in jolanda.damis@mra.si

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Enterprise Europe Network - Slovenija

Celovška 71, p.p. 2350, SI-1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Edina Zejnić

Tel: 01 / 583 05 86

E-mail: edina.zejnic@ozs.si

Univerza na Primorskem

Enterprise Europe Network - Slovenija

Čevljarska 27, SI-6000 Koper

Kontaktna oseba: Sebastjan Rosa

Tel: 05 / 663 77 87

E-mail: sebastjan.rosa@upr.si

 

 

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj