Javni poziv za udeležbo na povratnem gospodarskem obisku v Uzbekistanu (Taškent) in Kirgiziji (Biškek)

Javni poziv za udeležbo na povratnem gospodarskem obisku v Uzbekistanu (Taškent) in Kirgiziji (Biškek)

06. 02. 2023 - 11. 02. 2023

Uzbekistan (Taškent) in Kirgizija (Biškek)

Datum: od 6. do 11. februarja 2023

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo v času od 6. do 11. februarja 2023 izvedla povratni gospodarski obisk v Republiko Uzbekistan ter gospodarski obisk v Republiko Kirgizijo.

V tem času bosta tam potekala Slovensko - uzbeški poslovni forum in Slovensko - kirgiški poslovni forum, oba z b2b srečanji med udeleženimi podjetji, obiski nekaterih podjetij in institucij, slovenska podjetja pa bodo imela v Uzbekistanu tudi delovno srečanje z ministrico za zunanje zadeve, Tanjo Fajon in predstavniki uzbeških institucij.

V tem času bo SPIRIT Slovenija skupaj z uzbeškimi partnerskimi institucijami, agencijo za pospeševanje tujih investicij (UZIPA) in uzbeško gospodarsko zbornico (TPP) pripravila Slovensko - uzbeški poslovni forum z b2b srečanji med slovenskimi in uzbeškimi podjetji. S kirgiško partnersko institucijo Nacionalno agencijo za razvoj (KADI) pa bo pripravila Slovensko - kirgiški poslovni forum z b2b srečanji med slovenskimi in kirgiškimi podjetji. Organizirali bomo tudi obiske v uzbeških institucijah in podjetjih z namenom krepitve osebnih stikov in promocije slovenskih podjetij pri uzbeških institucijah in podjetjih.

Prijavite se lahko do vključno 9. 1. 2023.

Dodatne informacije in prijave

***

SPIRIT Slovenija razvija partnerstvo s partnerskima institucijama državno Agencijo za pospeševanje tujih investicij - UZIPA, ki deluje pod okriljem uzbeškega ministrstva za investicije in zunanjo trgovino in z državno Gospodarsko in industrijsko zbornico Republike Uzbekistan (TPP) na podlagi memorandumov o sodelovanju. Pri izvedbi učinkovite komunikacije in medinstitucionalnega povezovanja sodelujemo z dr. Alisherjem Izkhakovim, častnim konzulom Republike Slovenije v Republiki Uzbekistan. V Kirgiziji razvijamo partnerstvo s sorodno državno institucijo Nacionalno agencijo za razvoj Kirgizije - KADI, s katero bo SPIRIT Slovenija podpisala memorandum o sodelovanju.



Nazaj