Brezplačno usposabljanje »TRIKI WORD- a in EXCELA-a ter UPORABA INTERNETA PRI DELU V SKUPINI IN UREJANJU DOKUMENTOV«

Brezplačno usposabljanje »TRIKI WORD- a in EXCELA-a ter UPORABA INTERNETA PRI DELU V SKUPINI IN UREJANJU DOKUMENTOV«

11. 05. 2020 - 13. 05. 2020

Velika sejna soba Upravne enote Škofja Loka, Poljanska cesta 2, Škofja Loka

Datum:

  • ponedeljek, 11. maj 2020, od 17.00 do 19.15 ure
  • torek, 12. maj 2020, od 17.00 do 20.00 ure
  • sreda, 13. maj 2020, od 17.00 do 19.15 ure

Opomba: V kolikor razmere v vezi s korona virusom ne bodo omogočale izvedbe dogodka v navedenih terminih, bodo vse prijavljene obvestili o nadomestnem datumu.

Vsebina usposabljanja:

Na usposabljanju boste obravnavali trike za enostavno delo z dolgimi dokumenti, ki jih ponuja računalniško orodje MS Word, spoznali boste osnovne in malo manj osnovne funkcionalnosti MS Excel-a ter kako vam lahko internet pomaga pri delu v skupini in urejanju dokumentov. 

Program usposabljanja:

  • Triki Word-a za enostavno delo z dokumenti: delo z odstavki, odseki, uporaba slogov, oblikovanje noge in glave dokumenta, ustrezno številčenje strani, oblikovanje tabel, pisanje enačb in izdelava kazal ter metode za enostavno delo z dokumenti kot so navzkrižno sklicevanje, sledenje spremembam, povezovanje Word - a z drugimi orodji (spajanje dokumentov).
  • Triki Excel-a: uporaba preglednic pri preprosti obdelavi podatkov, spoznavanje osnovnih funkcij, priprava na tiskanje, grafični prikaz podatkov, uvoz podatkov v Excel, filtriranje podatkov, izdelava spustnega seznama, osnove vrtilnih tabel, uporaba Excel - a za odločanje, kaj-če analize, reševanje problemov v praksi, pridobivanje uporabnih informacij iz velike količine podatkov, uporaba finančnih kazalnikov za ocenjevanje investicij, zaščita podatkov in nadzor vnosa v tabele, izdelava preprostih makrov.
  • Uporaba interneta za delo z dokumenti: elektronska pošta (preusmeritev, podpis, samodejni odgovor, pripravljeni odgovor, oznake, filtri, arhiviranje, stiki, skupine…), koledar, uporaba storitve Google Drive za skupinsko delo z dokumenti (Docs, Sheets, Forms, Slides, komentiranje, pravice dostopa, pregledovanje in oblikovanje datotek…), orodje za usklajevanje urnikov in aktivnosti (Doodle), hramba dokumentov v računalniškem oblaku (Google Drive, Dropbox).

Usposabljanje bo temeljilo na uporabi praktičnih primerov v povezavi z omenjenimi vsebinami.

Več o dogodku najdete na spletni strani: www.ra-sora.si (področje »Aktualno«).

Na usposabljanje prinesite prenosnik z naloženima programoma MS Word (verzija 2007 ali kasnejša) in MS Excel (verzija 2007 ali kasnejša). Za delo z elektronsko pošto in Google Drive potrebujete uporabniški račun pri Googlu. Pridobite ga lahko na spletni strani: www.gmail.com, kjer spodaj izberete »ustvarite račun« in sledite navodilom. Ostale potrebne materiale boste prejeli preko elektronske pošte ali neposredno na usposabljanju. 

Udeležba na dogodku je brezplačna saj usposabljanje v okviru projekta SPOT svetovanje Gorenjska sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Prijava: Udeležbo je potrebno potrditi do 6. maja 2020 po telefonu na številko: (04) 50 60 220 (Jana Šifrar) ali na e-naslovu: jana.sifrar@ra-sora.si.

Dodatne informacije: SPOT svetovanje Gorenjska, Kontaktna oseba: Jana Šifrar, Tel: (04) 506 02 20, e-naslov: jana.sifrar@ra-sora.si.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.



Nazaj