Brezplačno spletno predavanje - »Primeri uporabe umetne inteligence v gradbeništvu«

Brezplačno spletno predavanje - »Primeri uporabe umetne inteligence v gradbeništvu«

21. 01. 2021

na spletu

Datum: 21. januar 2021, od 14.30 do 16.00 ure

Področje umetne inteligence postaja ena od zelo aktualnih tem, ki je prisotna v vseh industrijskih panogah, tudi v gradbeništvu.

Področje uporabe umetne inteligence v gradbenem sektorju je široko. Uporabimo jo lahko za:

  • različne analize v fazi projektiranja oz. izdelave študij izvedljivosti,
  • načrtovanje,
  • pred-kalkulacije,
  • spremljanje izvajanja gradnje,
  • sledenje strojem na gradbišču,
  • in za mnoge druge namene, ki bodo predstavljeni na predavanju.

Umetna inteligenca ima veliko različnih vidikov, ki so strojni vid, strojno učenje, prepoznavanje govora in pisanega jezika, ekspertni sistemi, robotika in podobno.

Na predavanju bodo podane osnovne Informacije za razumevanje delovanja in uporabe umetne inteligence na splošno, kje in zakaj je njena uporaba možna ter kako njena raba vpliva na delovne procese in nenazadnje na delovna mesta. V prihodnosti se bodo zagotovo pojavile nove potrebe po kadrih s kompetencami na tem področju.

Po splošnih primerih bodo prikazani primeri uporabe v gradbenem sektorju.

Predavanje je namenjeno različnim profilom v gradbeništvu, za katere menimo, da bo širša raba umetne inteligence v prihodnosti vplivala na njihovo delo. To so projektanti različnih strok, vodje gradbišč, izvajalci gradenj, itd.

Vabljeni tudi vsi ostali, ki vas omenjena tematika zanima.

O umetni inteligenci vam bosta predavala Klemen Rizman in Andrej Guštin iz podjetja CREApro d. o. o.

Predavanje, ki je za udeležence brezplačno, organizirata Slovenski gradbeni grozd in podjetje CREApro d.o.o, ki je član Slovenskega gradbenega grozda.

Predavanje spada v sklop aktivnosti na področju digitalizacije, poleg krožnega gospodarstva, inovacij in novih poslovnih modelov ter mednarodnega sodelovanja enem štirih prednostnih področij delovanja Slovenskega gradbenega grozda.

Dodatne informacije in prijave



Nazaj