Brezplačni spletni seminar - »KDAJ in ZAKAJ morate državno pomoč po PKP 1-9 vrniti?«

Brezplačni spletni seminar - »KDAJ in ZAKAJ morate državno pomoč po PKP 1-9 vrniti?«

08. 12. 2021

na spletu

Datum: 8. december 2021, od 9.00 do 10.30 ure

V okviru točke SPOT svetovanje Posavje skupaj s partnerjem Obrtno podjetniško zbornico Sevnica organizirajo brezplačni spletni seminar z naslovom: »KDAJ in ZAKAJ morate državno pomoč po PKP 1-9 vrniti?«, ki bo potekal v sredo, 8. decembra 2021, od 9.00 do 10.30 ure preko spletne povezave.

V zadnjem letu in pol je bilo sprejetih devet interventnih zakonov. Vsak izmed njih določa, katere pogoje morate prejemniki državne pomoči izpolniti, da vam le-te ne bo potrebno vrniti. Na delavnici boste lahko s predavateljico preverili, do kdaj morate zavezanci prejeto državno pomoč vrniti in kako je s tekom zakonskih zamudnih obresti.

Program seminarja:

Pregled okoliščin, ki lahko povzročijo vračanje državne pomoči po posameznih institutih (temeljni dohodek, oprostitev plačila prispevkov za samozaposlene, oprostitev plačila PIZ za delavce, krizni dodatek, čakanje na delo, delo s skrajšanim delovnim časom, NFS, subvencija minimalne plače, višja sila, karantena, pomoč za nakup hitrih testov, financiranje regresa za 2021).

  • Nezadosten upad prihodkov.
  • Izplačilo dobička in nagrad poslovodstvu.
  • Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga.
  • Kršitve delovnopravne zakonodaje.
  • Pridobitev presežne državne pomoči.
  • Likvidacije družbe po ZGD-1.
  • Podjetje v težavah na dan 31. 12. 2019.
  • Druge kršitve.

Predavateljica: Nina Scortegagna Kavčnik je poznavalka delovnega prava, z več kot desetletjem praktičnih izkušenj. Suvereno pomaga podjetjem in posameznikom pri iskanju rešitev. Njeni nasveti so jasni in razumljivi, podane rešitve pa v praksi izvedljive. Na leto izvede več kot 50 strokovnih predavanj z vseh področij delovnega prava. Redno piše za Pravno prakso in revijo IKS. Napisala je že več kot 260 strokovnih in nekaj znanstvenih člankov. Je avtorica uvodnih pojasnil k ZDR-1 in petih strokovnih knjig.

Delavnica je namenjena malim in srednjim podjetjem, samostojnim podjetnikom ter potencialnim podjetnikom iz regije Posavje.

Udeležba je brezplačna.

Prijave sprejemajo do vključno 1. 12. 2021 oz. do zasedenosti kapacitet.

Dodatne informacije in prijave



Nazaj