Brezplačni spletni seminar - »Delovno razmerje v času epidemije (koronavirusa) in ukrepi za lajšanje posledic izpada dohodka«

Brezplačni spletni seminar - »Delovno razmerje v času epidemije (koronavirusa) in ukrepi za lajšanje posledic izpada dohodka«

27. 03. 2020

na spletu

Datum: 27. marec 2020

Na podlagi ukrepov, ki jih sprejema Slovenija za zajezitev širjenja koronavirusa so delodajalci množično primorani začasno zapreti vrata svojih pisarn in delavcem odrediti delo na domu ali jih v primerih, ko to ni mogoče, napotiti na čakanje na delo.

Udeleženci delavnice se boste seznanili, kako postopati v času, ko ne morete opravljati dela oz. le tega opravljate v manjšem obsegu ter kako pravilno postopati, da boste upravičeni do povračilnih ukrepov s strani države.

Delavnica je namenjena  podjetnikom (MSP), ki so v vlogi delodajalca ter  kadrovskim službam, ki so v podjetjih odgovorne za področje človeških virov.

Program:

12:00 - 13:30

  • Kako zaščititi zaposlene delavce in katere varnostne ukrepe je potrebno sprejeti
  • Odreditev dela na domu

- Kakšne so obveznosti delavca in delodajalca pri odreditvi dela na domu

 

  • Odreditev dela s skrajšanim delovnim časom

- Kdaj lahko delodajalec delavcem odredi opravljanje drugega dela in kakšne so obveznosti delodajalca?

 

  • Čakanje na delo

- V katerih primerih lahko delodajalec odredi čakanje na delo. Kakšno nadomestilo pripada delodajalcu in delavcu ter kdo ga krije in v kakšni višini.

 

  • Odreditev koriščenja letnega dopust
  • Kakšne so obveznosti delavca in delodajalca v posameznem primeru
  • Plačilo za delo s strani delodajalca in kritje stroškov s strani države v posameznem primeru
  • Na kakšen način bo interventni zakon razbremenil gospodarstvo (predstavitev ukrepov)

13:30 - 14:00

  • Odgovori na vprašanja

Spletni seminar bo izvedla predavateljica Irena Kamenščak, univ. dipl. prav., davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o.. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani, trenutno pa se izobražuje na magistrskem študiju delovnega in socialnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Svetuje na področju dohodnine, davčnega postopka, gospodarskega in delovnega prava.

Za udeležbo potrebujete računalnik in dostop do interneta.

Vsa navodila in napotke za sledenje spletnega seminarja boste prejeli po prijavi pred izvedbo spletnega seminarja na vaš e-naslov .

Pozivajo vas, da jim lahko že ob sami prijavi pošljete vaša vprašanja, da bo predavateljica lahko že sproti odgovorila na težave s katerimi se soočate.

Predavateljica vam bo na voljo tudi po koncu spletnega seminarja za vsa vaša dodatna vprašanja.

Več

Udeležba je brezplačna.

Prijave: Prijave zbirajo najkasneje do srede, 25. marca 2020 preko spletne prijavnice. Posredovati morate tisti mail, s katerim boste vstopali v program.

Dodatne informacije: Dodatne informacije lahko dobite pri ORA Krasa in Brkinov, svetovalka Dolores Kovšca, Tel: 051 424 532, e-pošta: dolores.kovsca@ora.si.



Nazaj