Brezplačni seminar - »Mehika - dežela priložnosti tudi za slovenska podjetja«

Brezplačni seminar - »Mehika - dežela priložnosti tudi za slovenska podjetja«

28. 11. 2019

Gospodarska zbornica Slovenije (Dvorana Poslovna oaza / 7. nadstropje), Dimičeva 13, Ljubljana

Datum: 28. november 2019, od 14.30, do 16.30 ure

Čeprav se o Mehiki kot možni destinaciji za poslovanje slovenskih podjetij sorazmerno malo govori, pa lahko ta država predstavlja tudi dobro izhodišče za vstop in sodelovanje z ZDA, kot tudi z državami Centralne in Južne Amerike. Vrsta prostotrgovinskih sporazumov, ki jih ima Mehika sklenjene z omenjenimi regijami lahko k temu dodatno prispevajo.

Tega se zavedajo tudi nekatera slovenska podjetja, ki so v Mehiki že odprla svoje predstavništva ali celo proizvodne obrate in se tako še bolj vključila v dobavne kanale na drugi strani oceana.

Z željo, da bi predstavili nekatere od možnosti za gospodarsko trgovinsko sodelovanje, investiranje pa tudi izkušnje in morebitne probleme pri poslovanju z Mehiko, Gospodarska zbornica Slovenije, Veleposlaništvo in Konzulat Mehike ter Javna agencija SPIRIT Slovenija vabijo predstavnike slovenskih podjetij na srečanje z Nj. Eks. go. Alicia Buenrostro Massieu, veleposlanico Združenih mehiških držav, ki bo potekalo v četrtek, 28. novembra 2019 na Gospodarski zbornici Slovenije.

Ga. Buenrostro bo v uvodnem delu predstavila splošno in gospodarsko stanje v Mehiki, poslovne priložnosti ter možnosti za tuja vlaganja in ustanavljanje podjetij v Mehiki.

V nadaljevanju srečanja pa bodo udeleženci srečanja lahko predstavili svoje izkušnje in načrte v povezavi s poslovanjem na 122 milijonskem mehiškem trgu.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prijavite se lahko do 25. novembra 2019.

Dodatne informacije in prijave



Nazaj