Brezplačni dogodek - »iHELP: uspešna zgodba in seminar oživljanja«

Brezplačni dogodek - »iHELP: uspešna zgodba in seminar oživljanja«

27. 11. 2019

Inkubator GEA College, Dunajska cesta 156, Ljubljana

Datum: 27. november 2019, ob 16.30 uri

Ste kdaj pomislili ali bi vam kdo na ulici znal pomagati, če se vam sredi ceste ustavi srce? Bi si želeli, da vam nekdo reši življenje? Bi znali vi pomagati nekomu v takšni situaciji?

Spoznajte projekt iHELP in se naučite postopka oživljanja.

Zakaj je pomembno, da poznamo postopek oživljanja?

V Sloveniji zaradi srčnega zastoja umre več kot 2000 ljudi na leto (5-7 na dan). V povprečju jih v Sloveniji preživi 5-15%. Povzročajo ga bolezni srca in ožilja, ki so na prvem mestu vzrokov smrti, takoj za rakavimi obolenji. 70% srčnih zastojev se zgodi doma. 55% srčnih zastojev se zgodi pred pričami, prijatelji in sodelavci. V prvih minutah po srčnem zastoju je v krvi in pljučih odraslega dovolj kisika, ki ga s stiski pošljemo v možgane in s tem povečamo preživetje za 2 do 4-krat.

Rezultati mnogih raziskav kažejo, da je problem povezan predvsem s pomanjkanjem znanja o osebni varnosti, pravilnem oživljanju in uporabi defibrilatorja. Po drugi strani pa ustrezna in hitra pomoč dokazano zmanjšuje število in trajanje hospitalizacij, prispeva k učinkovitejšemu zdravljenju, boljšemu okrevanju, večji kakovosti življenja po poškodbi ali obolenju, ter tako dolgoročno pozitivno vpliva na zdravstveno blagajno, zmanjšuje okoljsko obremenjenosti in povečuje splošno blaginjo prebivalstva.

Skupni cilj sodelovanja z iHELP je zgraditi večjo lokalno varnost, varnostne točke in znanje, ki rešuje življenje.

Delavnico bo vodil Andraž Glas Ogorevc, ki vam bo predstavil tudi svojo življenjsko zgodbo, ki ga je navdahnila za podjetniško pot, ki je vodila do iHELP.

Več

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije: Več informacij dobite pri Maji Peharc, e-naslov: Maja.Peharc@gea-college.si.

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2018-2019.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.



Nazaj