Brezplačni dogodek - »Dobra komunikacija - dobri odnosi«

Brezplačni dogodek - »Dobra komunikacija - dobri odnosi«

01. 10. 2019 - 28. 11. 2019

Tolmin

Datum: enkrat tedensko, torek ali sreda popoldne (od 16.30 do 20.00 ure), od oktobra do decembra, pričetek ob zapolnitvi skupine

Mogoče se vam zdi nenavadno, da bi se učili komunikacije, saj smo to usvojili že kot majhni otroci. Znamo pisati, brati in govoriti. Pa vendar … ali ste se kdaj vprašali, če vaš sogovornik res razume, kar mu želite povedati? Imate kdaj občutek, da govorite »tja v tri dni«? Pogosto se zgodi, da se v domačem ali službenem okolju pogovarjamo, pa drug drugega niti ne slišimo, se zaradi komunikacijskih šumov spuščamo v bitke, v kateri nihče ne zmaga, trošimo energijo in ustvarjamo slabo voljo. 

Razumevanje komunikacijskih procesov in spoznavanje sebe skozi konfliktne situacije pripomoreta k razumevanju drugih, kar posledično vodi v konstruktivnejšo komunikacijo in odnose na sploh. Poznavanje osnovnih zakonitosti besedne in nebesedne komunikacije lahko zelo zmanjša stres na delovnem mestu ali v domačem okolju. Pri vsem tem pa je zelo pomembno, da imamo zgrajeno dobro samopodobo, ki nam pomaga premagovati ovire.

Brezplačni program obsega 60 ur in je namenjen zaposlenim/samozaposlenim ali brezposelnim osebam z največ srednješolsko izobrazbo.

Program dogodka

  • Osnove komunikacije: načini komuniciranja, dejavniki uspešne komunikacije, tehnike asertivnega vedenja, poslovna komunikacija;
  • Samopodoba: pozitivna vs. negativna vs. zdrava samopodoba, motivacija, postavljanje ciljev, vrednote, …;
  • Medosebni odnosi: čustvena inteligenca, razvijanje konstruktivnih medosebnih odnosov, reševanje konfliktov;
  • Upravljanje s časom in samim seboj: štiri ravni človekovega delovanja, psihofizična kondicija, načrtovanje dnevnika;
  • Bonton v vsakdanjem življenju in poslovnem svetu: osnove lepega vedenja, bonton pri poslovnem sprejemu.

Več

Udeležba na jezikovnih tečajih je brezplačna.

Prijave in dodatne informacije: Nika Kikelj Maver, Tel: (05) 38 41 514, e-naslov: nika.km@prc.si.



Nazaj