Brezplačna zaključna konferenca Circular4.0 - »Prihodnost krožnega gospodarstva in digitalizacije v alpskem prostoru«

Brezplačna zaključna konferenca Circular4.0 - »Prihodnost krožnega gospodarstva in digitalizacije v alpskem prostoru«

29. 09. 2022

Bled, Festivalna dvorana

Datum: 29. september 2022, ob 8.30 uri

Organizator: Tehnološki park Ljubljana

Gradimo skupnost Circular4.0 v alpskem prostoru! V osrčju Julijskih Alp ob Blejskem jezeru bo v četrtek, 29. septembra 2022, vzporedno z globalno World Future Verse konferenco potekala zaključna konferenca Circular4.0. Pogovarjali se boste o digitalnih tehnologijah kot dejavnikih za spodbujanje prehoda MSP v alpskem prostoru v krožno gospodarstvo.

  • Zakaj je prehod v krožno gospodarstvo nujen?
  • Ali lahko napredne zelene in digitalne tehnologije, kot so blockchain, VR/AR, NFT in druge, pospešijo prehod v krožno gospodarstvo in kako?
  • Ali so poslovni modeli "izdelek kot storitev" pravi odgovor za prehod s paradigme "vzemi-naredi-odstrani" na poslovne modele "izdelaj-recikliraj/ponovno uporabi"?
  • Kako lahko napredni zeleni materiali nadomestijo potrebo po redkih surovinah v Alpah?
  • Ali imamo prava orodja in instrumente ter potrebna sredstva za pomoč podjetjem pri sprejemanju krožnega gospodarstva in Future Verse?
  • Kdo orkestrira spremembe? Kakšni ukrepi se izvajajo v različnih državah alpskega prostora EU in na ravni Evropske unije?
  • Kako se podjetja in potrošniki prilagajajo okoljskim vprašanjem in pomanjkanju surovin?

Vabijo mala in srednje velika podjetja (MSP), organizacije, vodje, učence, voditelje, raziskovalce, strokovnjake, aktiviste, javne akterje na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, posrednike, organizacije za podporo podjetništvu, sektorske agencije, tehnološke parke, finančne vlagatelje, ponudnike rešitev, reševalce izzivov, zaskrbljene zaposlene in vse ostale radovedneže...da bi odgovorili na nekatera zanimiva vprašanja, o katerih bo govora na konferenci.

Omogočeno bo spletno prenašanje zaključne konference.

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

***

Projekt Circular 4.0 je sofinanciran iz Evropskega regionalnega razvojnega sklada v okviru programa Interreg Alpine Space.



Nazaj