Brezplačna spletna StartCircles delavnica - »Sodelovanje brez zapletov - Zaščita intelektualne lastnine«

Brezplačna spletna StartCircles delavnica - »Sodelovanje brez zapletov - Zaščita intelektualne lastnine«

14. 06. 2021

na spletu preko aplikacije MS Teams (povezavo vam bodo poslali po prijavi)

Datum: 14. junij 2021, od 13.00 do 15.00 ure

Pri inoviranju, nadgradnji produktov, pridobivanju uporabniške izkušnje je ključno povezovanje. Tako prihaja do sodelovanja med podjetji in raziskovalci ali kreativci, ki skupaj odkrivajo nove priložnosti. A kot pride do dejanskih produktov ali storitev, ki se začnejo tržiti lahko to sodelovanje razpade, če predhodno odnosi niso bili urejeni. Pri tem je ključno področje intelektualne lastnine, potrebno se je zavedati katere pravice obstajajo in kako se le te urejajo.

Vabijo vas na delavnico v okviru projekta Start Circles, kjer bo predstavljeno kako zaščititi intelektualno lastnino, zakaj je to pomembno za rast posla in kako pravzaprav zastaviti sodelovanje med deležniki. Podani bodo tudi primeri dobrih in slabih praks.

Komu je delavnica namenjena:

  • malim, srednjim in velikim podjetjem, ki jih zanima postopek zaščite intelektualne lastnine
  • raziskovalnim organizacijam
  • predstavnikom kulturno-kreativnih industrij

Priporočajo, da poslušate podcast Gravitacija, ki je v eni od epizod gostil tudi Tino Osojnik.

Predavateljica: Tina Osojnik, Osojnik legal Boutique

Tina Osojnik, mag. prava, MBA, lastnica in direktorica butičnega podjetja Osojnik legal Boutique d.o.o., ki se ukvarja izključno s strateško intelektualno lastnino kot esencialnih delom rasti v podjetjih, postavlja interne procese inovativnosti, interne pravne sisteme za rast in mednarodne poslovne modele na trgih EU, USA, Kitajska. Sodeluje s korporacijami, start upi, izobražuje podjetja, oddelke (razvojne, marketing, management), postavlja strategije in je svetovalka več upravam. Je tudi EU coach za intelektualno lastnino ter krizni coach za EU v času korone in pomaga podjetjem iz cele Evrope pri težavah, ki jih je kriza povzročila. Je tudi EBRD coach, mentorica in ekspertka za Tehnološki park, Spirit, inkubatorje in bo z letošnjim letom tudi predavateljica na Fakulteti za podjetništvo Gea College.

Prijave: Obvezne so predhodne prijave.



Nazaj