Brezplačna spletna delavnica - »Je vaša spletna trgovina pripravljena na obisk inšpektorja?«

Brezplačna spletna delavnica - »Je vaša spletna trgovina pripravljena na obisk inšpektorja?«

17. 05. 2021

na spletu preko aplikacije ZOOM

Datum: 17. maj 2021, od 9.00 do 12.00 ure

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v okviru SPOT Svetovanje Gorenjska vabi na brezplačno spletno delavnico z naslovom: »Je vaša spletna trgovina pripravljena na obisk inšpektorja?«, ki bo potekala v ponedeljek, 17. maja 2021, od 9.00 do 12.00 ure na spletu preko aplikacije ZOOM.

Vsebina delavnice:

Vaša spletna trgovina se lahko vsak trenutek znajde pod drobnogledom inšpektorja, ki preverja, ali izpolnjujete določila zakonodaje na področju spletnega nakupovanja. Ste prepričani, da imate na spletni strani vse ustrezno urejeno, da vas ne doleti globa? Na delavnici boste spoznali pravne vidike spletne trgovine za katere je dobro, da jih pozna vsak e-trgovec, ali izpolnjujete vse potrebne standarde, ki jih določa zakonodaja, ter katera področja morate izboljšati.

Program:

  • Kateri so pravni vidiki spletnega poslovanja v RS in EU?
  • Katere podatke po zakonu morate objaviti na spletni strani oziroma spletni trgovini, če ponujate vaše izdelke fizičnim osebam?
  • Kako poslovati, da zadostite vsem pravnim vidikom, saj Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) prepoveduje, da bi na trgu poslovali anonimno?
  • Kako se na podlagi Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) varujejo osebni podatki in kateri to so?
  • Kako skladno z zakonom postopati v primeru vračila/reklamacij izdelkov v vaši spletni trgovini?
  • Kako postopati v primeru, če inšpektor v vaši spletni trgovini ugotovi kršitev zakonskih določb?

Izvedba: ga. Nadja Vidic, uni. dipl. pravnica

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Projekt SPOT Svetovanje Gorenjska je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.



Nazaj