3. Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva - ZELENO, USTVARJALNO IN PAMETNO V IZVOZ

3. Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva - ZELENO, USTVARJALNO IN PAMETNO V IZVOZ

08. 04. 2020

Kongresni center Brdo

Datum: 8. april 2020, od 8. do 16. ure

Slovenija je na svetovnem zemljevidu 64. največje izvozno gospodarstvo in 12. najbolj kompleksno gospodarstvo po Indeksu kompleksnosti gospodarstva ECI. Čeprav izvoz presega povprečje EU, je njegova geografska razpršenost relativno nizka. Le 12 odstotkov slovenskih podjetij se uvršča med izvoznike. Prav zato mora država nameniti dodatna sredstva za izvozne aktivnosti in iskanje novih poslovnih priložnosti in oblik promocije.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Ministrstvo za zunanje zadeve RS vas vabimo na 3. Nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, ki bo potekala v sredo, 8. aprila 2020, od 9. do 16. ure v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Predstavili bomo nacionalne smernice in podporne oblike spodbujanja neposrednih investicij in internacionalizacije slovenskega gospodarstva, ki jih pripravlja MGRT, razmere na globalnih trgih, nišne izvozne priložnosti za Slovenijo, pa tudi prebojne rešitve, ki so jih že našla posamezna podjetja. Na okrogli mizi bomo razpravljali o tem, kako sooblikovati slovenske konkurenčne prednosti.

Popoldanski del bo namenjen izvoznim priložnostim, ki jih nudijo javni razpisi Združenih narodov in na katerih že uspešno kandidirajo slovenska podjetja. Dodatno bodo v organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve mogoči individualni razgovori z ekonomskimi svetovalci z naših veleposlaništev po svetu.

Program

Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku, simultano prevajanje bo zagotovljeno.

Udeležba je brezplačna.

Obvezna je elektronska prijava do vključno 30. marca 2020. Pisne odjave bodo upoštevali do 3. aprila 2020, po tem datumu vam zaračunajo stroške neudeležbe.

Dodatne informacije in prijave

 



Nazaj