Brezplačna strokovna delavnica - »Ali veste kaj o vas »pove« vaša »bilanca stanja« in »izkaz poslovnega izida«?, Brežice

Brezplačna strokovna delavnica - »Ali veste kaj o vas »pove« vaša »bilanca stanja« in »izkaz poslovnega izida«?, Brežice

26. 03. 2019

Datum: 8. april 2019, ob 16. uri

Kraj: v predavalnici Mestne hiše Brežice (I. nadstropje), Cpb 22, Brežice

V sklopu aktivnosti na področju izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru točke SPOT svetovanje Posavje vas vljudno vabijo na brezplačno strokovno delavnico za direktorje, lastnike, s.p.-je, komercialiste… z naslovom: »Ali veste kaj o vas »pove« vaša »bilanca stanja« in »izkaz poslovnega izida«?, ki bo potekala, v ponedeljek, 8. aprila 2019, ob 16. uri, v predavalnici Mestne hiše Brežice (I. nadstropje), Cpb 22, Brežice.

Podatki o poslovanju tako nas (d.o.o., s.p., d.d.) kot naših kupcev oziroma dobaviteljev, so osnova za sprejemanje poslovnih odločitev.

Glavni vir navedenih podatkov sta nedvomno BILANCA STANJA (BS) in  IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA (IPI).

Kaj prikazujeta, kako ju beremo in razumemo, pa je odvisno od tega, kakšno je naše poznavanje »postavk" BS in IPI. Skratka, dober vodja (direktor, lastnik, komercialist) mora za uspešno vodenje »obvladovati« tudi osnovno poznavanje računovodskih izkazov, kar je namen seminarja. BS in IPI bosta prikazana praktično na osnovi poslovanja izmišljenega podjetja.

Iz vsebine seminarja:

 • Kaj je BS in kaj IPI,
 • RAZLIKA MED IZKAZOM POSLOVNEGA IZIDA IN »DAVČNO BILANCO«
 • Osnovno načelo BS; AKTIVA=PASIVI,
 • Kakšno je premoženje podjetja in kaj ga sestavlja,
 • KAKO IZRAČUNAM PREMOŽENJE, KI JE POTREBNO ZA OHRANITEV OSNOVNEGA KAPITALA …
 • Zakaj moramo paziti, da pravilno ločujemo med kratkoročnimi in dolgoročnimi obveznostmi,
 • Smo sposobni s svojimi kratkoročnimi sredstvi pokriti svoje kratkoročne obveznosti?
 • Kje najdemo odgovor na vprašanje« Čigavo je premoženje ?« in kako izračunamo »KAPITAL« podjetja,
 • POZOR - Kaj od 1.1.16 vključuje »PODJETNIKOV KAPITAL«
 • Vemo kaj so  REZERVE, kaj so REZERVACIJE in kaj VEZANE REZERVE
 • Kaj banki »pomeni« velikost kapitala  in zakaj je pomembna njegova struktura,
 • Je možno, da imam dobiček, kljub temu, da imam vseskozi likvidnostne težave ?
 • Kaj je to BILANČNI DOBIČEK?

Na seminarju bo predavala ga. Jana Galič, dipl. ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj (NPK knjigovodja, NPK računovodja,…) s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino, redno odgovarja na vprašanja naročnikov za založbo Verlag Dashöfer, kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike.

Več o delavnici

Delavnica je namenjena obstoječim podjetjem in podjetnikom iz regije Posavje, potencialnim podjetnikom iz regije Posavje ter vsem, ki jih zanima opravljanje samostojne dejavnosti in področje podjetništva.

Udeležba na delavnici je brezplačna in dostopna vsem, ki se boste na delavnico prijavili (brez prijave udeležba ne bo možna!). Gradivo prejmete pred pričetkom delavnice.

Prijave: Prijave sprejemajo v pisarni OOZ Brežice, Kontaktna oseba: Slavica Kostevc, Tel: 49-92-270, GSM: 051 427-911 ali po e-pošti: slavica.kostevc@ozs.si oz. na sedežu CPT Krško, Tel: (07) 49-02-220 ali po e-pošti: info@cptkrsko.si), do vključno ponedeljka, 1. aprila 2019 oz. do zasedbe prostih mest.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj