Gospodarska delegacija pod okriljem Evropske komisije v Španijo

Gospodarska delegacija pod okriljem Evropske komisije v Španijo

18. 03. 2014

Datum in kraj:

  • 2. in 3. april 2014, Andaluzija (Sevilla), Španija
  • 4. april 2014, Extremadura (Mérida), Španjia

Podpredsednik Evropske komisije, Antonio Tajani, pristojen za industrijo in podjetništvo, se bo v začetku aprila odpravil na obisk dveh španskih regij, in sicer 2. in 3. aprila 2014 v Andaluzijo (Sevilla) in 4. aprila 2014 v Extremaduro (Mérida).

V obeh bosta potekali poslovni konferenci in mednarodni bilateralni B2B pogovori z udeleženimi podjetji. Javna agencija SPIRIT Slovenija obvešča slovenska podjetja, naj izkoristijo odlično priložnost in se udeležijo poslovnih konferenc, rok za prijavo je do petka, 21. marca 2014.

V Andaluziji bo 3. aprila 2014 pod okriljem predsednice vlade andaluzijske regije Susane Díaz Pacheco poslovna konferenca z naslovom: »Strategija za rast - Evropa 2020: Ustvarjanje poslovnega okolja za nova in boljša delovna mesta«, ki ji bodo sledili mednarodni bilateralni pogovori z udeleženimi podjetji. Največ potenciala v tej regiji predstavljajo naslednji sektorji: letalstvo, živilska in predelovalna industrija, biotehnologija in zdravstvo, kreativne industrije, gradbeništvo, turizem in IKT, vabljena pa so tudi podjetja iz drugih sektorjev.

V Extremaduri bo pod okriljem predsednika vlade te regije José Antonia Monaga 4. aprila 2014 poslovna konferenca z naslovom: »Strategija za rast - Evropa 2020« ter mednarodni bilateralni pogovori z udeleženimi podjetji. Največ potenciala v tej regiji predstavljajo naslednji sektorji: prehrambna industrija, transport in logistika, energetika, biomedicina, turizem in okoljske tehnologije ter IKT, vabljena pa so tudi podjetja iz drugih sektorjev.

Cilj obiska je evropska podjetja seznaniti s poslovnimi priložnostmi v obeh španskih regijah in vzpostaviti stike med lokalnimi in malimi in srednje velikimi podjetji iz Evrope, s čimer bi tlakovali pot za morebitne skupne poslovne podvige, prenos tehnologij, investicije in podobno.

Prijave: Podjetja, ki bi želela sodelovati v tej gospodarski delegaciji, Evropska komisija vljudno vabi, naj se prijavijo na naslednjih povezavah: za Andaluzijo in za Extremaduro.

Rok za prijavo je do vključno petka, 21. marca 2014.

Dodatne informacije: Več informacij dobite na spletnih naslovih:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj