Brezplačna delavnica – »Kako načrtovati investicije«

Brezplačna delavnica – »Kako načrtovati investicije«

24. 04. 2012

Datum: 25. april 2012, ob 16.00 uri

Kraj: pritlična Izobraževalna dvorana Doma obrtnikov Maribor, Titova c. 63, Maribor

Slovensko gospodarstvo se je po osamosvojitvi ukvarjalo predvsem s premostitvijo težav izgube jugoslovanskega tržišča in s povečevanjem produktivnosti. Z vstopom v Evropsko unijo so slovenski podjetniki postali del velikega trga, na katerem sta zaradi hude konkurence pomembna predvsem inovativen pristop in ambicioznost.

Veliko naših podjetnikov bo prisiljenih narediti preskok v svojem razmišljanju, saj se podjetniki v Sloveniji še vedno premalo zavedajo, da je v svetu veliko denarja, ki se iz leta v leto mora plemenititi preko iskanja atraktivnih naložb.

V teoriji drži, da dobri poslovni ideji ne bo težko pridobiti potrebnih virov za izvedbo investicij. V praksi so problem nerealno zastavljeni cilji, napake v procesu organizacije in napake pri financiranju. Druga posebnost slovenskega gospodarstva so neaktivni lastniki, zaradi katerih vodstvo v velikem številu podjetij ne deluje dovolj ambiciozno in samokritično.

Vsebina delavnice:

  • Uvod;
  • Definicija investicij in investicijskih odločitev;
  • Presojanje načrtovanih investicij;
  • Faze načrtovanja investicijskih projektov;
  • Metode ocenjevanja investicijskih projektov;
  • Pomen gotovinskega toka (likvidnost ni plačilna sposobnost!);
  • Izdelovanje investicijskih elaboratov in koristni nasveti.

Predavateljica: Romana MERNIK, univ.dipl.ekon., direktorica podjetja FININVEST d.o.o., Maribor, ki že vrsto let predava in svetuje na davčnem in računovodskem področju.

Brezplačna delavnica bo potekala v sredo, 25. aprila 2012, ob 16.00 uri v pritlični Izobraževalni dvorani Doma obrtnikov Maribor, Titova c. 63 v Mariboru.

Zaradi omejenega števila mest vas prosijo, da se čim prej prijavite.

Za vas so dosegljivi na brezplačni telefonski številki: 080 35 29 ali preko e-pošte: info@p-3.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj