Podaljšani roki za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil

Podaljšani roki za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil

24. 03. 2020

5 0
Koristnost članka
5 oseb je članek označilo kot koristen.

Objavljeno: Gospodarska zbornica Slovenije, Podjetniško trgovska zbornica, 18. 3. 2020, www.gzs.si/podjetnisko_trgovska_zbornica/

Vlada Republike Slovenije je določila besedilo predloga Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju za obravnavo v DZ po nujnem postopku, s katerim podaljšuje roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil.

Vlada predlaga zamik rokov za predložitev davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti in davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb ter za oddajo letnih poročil Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (vse za leto 2019) z 31. marca na 31. maj 2020. 

Z zakonom se zamika skrajni rok za sestavo informativnega izračuna dohodnine za leto 2019, in sicer na najpozneje 30. junija 2020, zato se posledično davčnim zavezancem rezidentom, ki jim informativni izračun dohodnine za leto 2019 ne bo vročen do 15. julija 2020, zamika rok za vložitev napovedi za odmero dohodnine do 31. avgusta 2020.

Drugi sklop rešitev, ki jih prinaša zakon, se nanaša na področje proračuna, da bo mogoče zagotoviti dodatna sredstva za nujne ukrepe povezane z epidemijo.

Celotna informacija je objavljena na spletni strani Ministrstva za finance.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj