Brezplačna delavnica za potencialne podjetnike - »Trening asertivnosti. Z učinkovitim komuniciranjem verjeti vase in biti to kar smo. Podjetniške ideje in iskanje priložnosti na trgu.«

Brezplačna delavnica za potencialne podjetnike - »Trening asertivnosti. Z učinkovitim komuniciranjem verjeti vase in biti to kar smo. Podjetniške ideje in iskanje priložnosti na trgu.«

09. 08. 2011

Datum: 11. avgust 2011, ob 13.00 uri

Kraj: Območno obrtno podjetniška zbornica, Gradnikove brigade 6, Nova Gorica

Regijska razvojna agencija Severne Primorske d.o.o. Nova Gorica skupaj z JAPTI organizira brezplačno delavnico za potencialne podjetnike na temo: »Trening asertivnosti. Z učinkovitim komuniciranjem verjeti vase in biti to kar smo. Podjetniške ideje in iskanje priložnosti na trgu.« Delavnica bo potekala v četrtek, 11. avgusta 2011, ob 13.00 uri v Območni obrtno podjetniški zbornici, Gradnikove brigade 6, Nova Gorica.

Program delavnice:

- Trening asertivnosti. Z učinkovitim komuniciranjem verjeti vase in biti to kar smo.

Predstavitev programa:

  • Kaj sploh je asertivnost?
  • Štiri oblike komuniciranja.
  • Asertivno komuniciranje.
  • Tehnike asertivnega komuniciranja.

Družbeni odnosi danes od posameznika zahtevajo, da odprto izraža svoje misli, tako verbalno kot neverbalno, da se, če je to upravičeno, postavi s svojim mnenjem nasproti nadrejenim, staršem, prijateljem, partnerju. Družba pričakuje, da smo samoiniciativni, spretni v različnih socialnih situacijah in ne zadržani, agresivni ali pasivni. Trening asertivnosti je trening komunikacije. Uporablja se predvsem za uravnavanje medosebnih odnosov.

Delavnica je namenjena vsem, ki želijo močneje verjeti vase, v svoje sposobnosti in znanja. Namenjena je mladim in nekoliko starejšim. Kako učinkovito komunicirati z drugimi, kako konstruktivno rešiti konflikt, pri tem pa izražati svoja čustva in občutke, biti to kar smo? Trening asertivnosti pomeni naučiti se konstruktivnega komuniciranja, spremembo nasilnega ali manipulativnega vedenja ter povečanje samozavesti in samospoštovanja. Z asertivnim vedenjem zmanjšujemo strah in tesnobo, stres.

- Podjetniške ideje in iskanje priložnosti na trgu: kako do podjetniške ideje, zgodovina nastanka podjetniških idej, v kateri panogi delovati, katero organizacijsko obliko izbrati, vloga podjetij v povezavi s konkurenčnostjo, vloga podjetij v povezavi z razvojem kraja, internacionalizacija poslovanja, tržna naravnanost MMSP in ostalih podjetij, učinkovitost in uspešnost poslovanja podjetij, vodenje podjetij, ustvarjalnost, podjetniška kariera, primeri dobre prakse MMSP iz okolja.

- Vprašanja in odgovori.

Delavnica je namenjena: potencialnim podjetnikom. Vabljeni tudi podjetniki začetniki, podjetniki, ki želite izstopati in uspešneje poslovati, delodajalci in ostala zainteresirana javnost.

Udeležba na delavnici je brezplačna!

Prijave: Vaša predhodna vprašanja in potrditev prihoda na delavnico so dobrodošla po telefonu: 051 382 266, 051 313 883 ali po e-pošti: Merkun.Mojca@gmail.com.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj