Brezplačni seminar - »Poslovne priložnosti za mala in srednja podjetja na Češkem in Slovaškem«, Maribor

Brezplačni seminar - »Poslovne priložnosti za mala in srednja podjetja na Češkem in Slovaškem«, Maribor

01. 10. 2019

Datum: 3. oktober 2019, od 10. do 12. ure

Kraj: Štajerska gospodarska zbornica, Ulica talcev 24, Maribor

Češka republika s skoraj sedemsto in Slovaška s petsto milijoni evrov slovenskega izvoza predstavljata privlačni destinaciji za slovenska podjetja. Tudi geografsko in kulturološko gledano sta obe državi blizu Sloveniji, zato se naša podjetja tudi odločajo za poslovanje na obeh trgih.

Z namenom predstavitve nekaterih osnovnih pogojev za poslovanje in uspešen vstop na omenjena trga, ŠGZ organizira seminar z g. Michalom Kohoutkom, neodvisnim svetovalcem in direktorjem svetovalnega podjetja iz Prage.

Uporabne informacije, dober nasvet, začetna pomoč ali pa celo zastopanje preko lokalnega predstavnika pomagajo pri začetku ali širjenju poslovanja na tujih trgih. Predvsem to velja za mala in srednje velika podjetja, katerim je načrtovani dogodek namenjen.

V uvodu bo g. Kohoutek predstavil gospodarsko situacijo ter nekatere spremembe in razvoj na področju poslovanja na Češkem in Slovaškem, temu pa bo sledila podrobnejša predstavitev določenih panog ter možnost vstopa v njihove preskrbovalne verige.

Predstavitev bo osnovana s konkretnimi primeri, saj je g. Kohoutek v svoji desetletni karieri pomagal kar nekaj podjetjem pri vstopu in/ali rasti na češkem in slovaškem trgu.

Ob koncu poslovnega seminarja bo g. Kohoutek na razpolago tudi za individualne razgovore s podjetji.

Seminar bo potekal v slovenskem jeziku.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Svojo udeležbo potrdite preko spletne prijavnice.

Dodatne informacije: Vesna Herženjak, Tel: (02) 220-87-27, e-naslov: vesna.herzenjak@stajerskagz.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj