Gospodarska delegacija na Poljsko (Katowice)

Gospodarska delegacija na Poljsko (Katowice)

27. 08. 2019

Datum: od 15. do 17. oktobra 2019

Kraj: Katowice, Poljska

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Javno agencijo SPIRIT Slovenija ter veleposlaništvom RS v Varšavi vabita zainteresirana slovenska podjetja k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bo med 15. in 17. oktobrom letos obiskala mesto Katowice na Poljskem. Delegacijo bo vodil minister Zdravko Počivalšek.

Mesto Katowice je glavno mesto in središče znanosti, kulture, industrije, gospodarstva, trgovine in transporta poljskega vojvodstva Zgornja Šlezija v jugozahodnem delu države. Čeprav je bila regija v preteklosti poznana predvsem po težki industriji (premogovništvo in jeklarstvo), pa se je v zadnji letih lokalno gospodarstvo močno prestrukturiralo. Širša okolica mesta Katowice se s svojim gospodarstvom  uvršča na visoko 16. mesto po ustvarjenem BDP v okviru Evropske unije.

Obisk slovenske delegacije je organiziran na pobudo in povabilo regionalne lokalne gospodarske zbornice, kateri predseduje g. Tomasz Zjawiony, sicer uspešen podjetnik in tudi bodoči častni konzul naše države v Katowicah.

Ob obisku slovenske delegacije bo v torek, 15. oktobra 2019, organizirana bilateralna gospodarska konferenca z B2B poslovnimi sestanki med slovenskimi in poljskimi gospodarstveniki.

Prijavite se lahko najkasneje do petka, 6. septembra 2019.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj