Brezplačna delavnica - »Priložnosti kolaborativne robotike«, Novo mesto

Brezplačna delavnica - »Priložnosti kolaborativne robotike«, Novo mesto

05. 03. 2019

Datum: 13. in 14. marec 2019, med 9.30 om 13.30 uro

Kraj: v prostorih Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto

Kolaborativni roboti oz. koboti so industrijski roboti, ki lahko delajo tik ob človeku. Kolaborativna robotika je svetovno gledano v strmem vzponu in razveseljivo je, da Slovenija na tem področju ne zaostaja. Kolaborativni roboti so zanimivi za velika, srednja in majhna proizvodna podjetja. Delavnica bo potekala na kobotu Universal Robots UR10e. Poleg tega, da so koboti Universal Robots varni za delo tik ob človeku, so tudi enostavni za uporabo in fleksibilni.

Razvojni center Novo mesto d.o.o. vas v sodelovanju s podjetjem mCost d.o.o.. vabi na praktično 4 urno delavnico, kjer bodo udeleženci s pomočjo robota UR10e ustvarili delujočo robotsko aplikacijo.

Delavnica bo potekala pod vodstvom Robert Grila iz podjetja mCost, ki je distributer kolaborativnih robotov Universal Robots za Slovenijo in Hrvaško.

Spoznajte delo z modernimi roboti v živo. Morda lahko avtomatizirate in robotizirate delovne procese tudi v vašem podjetju.

Dogodek je namenjen vsem podjetnikom in posameznikom, ki jih zanima kolaborativna robotika. Poznavanje robotike in programiranja pri udeležbi ni pogoj.

Program delavnice:

  • Varnost robota,
  • Programiranje robota,
  • Komunikacija preko digitalnih signalov,
  • Odvzemanje in zlaganje izdelkov,
  • Prijemanje izdelka s pomočjo strojnega vida,
  • Mreženje in iskanje poslovnih priložnosti med udeleženci.

Več o delavnici

Delavnica je brezplačna.

Prijave: Delavnica ima omejeno število mest. Prosijo vas za obvezno predhodno prijavo na e-naslov: andrej.dobrovoljc@rc-nm.si. Vaša udeležba velja samo v kolikor prejmete potrditveno e-pošto.

Dodatne informacije: Danijela Vukojević, GSM: 041 759 762, e-naslov: danijela.vukojevic@rc-kocevjeribnica.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj