KOROŠKA REGIJA: Vabilo na okroglo mizo - »Problematika zaposlovanja tujcev - kako najhitreje do delovne sile«, Ravne na Koroškem

KOROŠKA REGIJA: Vabilo na okroglo mizo - »Problematika zaposlovanja tujcev - kako najhitreje do delovne sile«, Ravne na Koroškem

12. 11. 2018

Datum: 22. november 2018, ob 13. uri

Kraj: v sejni sobi OOZ Ravne na Koroškem, Gačnikova pot 3, Ravne na Koroškem

Na okrogli mizi bodo spregovorili o pomanjkanju ustrezne delovne sile v Sloveniji, kar vse več delodajalcev sili k iskanju kadra izven naših meja, tako med državljani Evropske unije kot tudi državljani tujih držav.

Program dogodka:

Ob 13:00 uri:

  • Predstavniki Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje bodo predstavili možnosti zaposlovanja tujcev, ki jih  nudi mreža EURES in postopke, ki jih zavod vodi glede pridobitve delovnega dovoljenja.
  • Predstavniki UE Ravne na Koroškem bodo predstavili postopke za pridobitev enotnega dovoljenja za prebivanje in delo in pravilno izpolnjevanje vloge, saj največ zastojev in težav pri izdaji dovoljenja predstavljajo ravno nepopolne in napačno vložene vloge.
  • Obrtniki in podjetniki pa bodo predstavili svoje težave, s katerimi se srečujejo pri iskanju in zaposlovanju tujcev.
  • Na okrogli mizi bodo o tem spregovorili z obrtniki in podjetniki, predstavniki Upravne enote in Zavoda za zaposlovanje. Ker želijo pridobiti tudi vaše mnenje tudi vas vljudno vabijo k sodelovanju na okrogli mizi.

Več o dogodku

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prijava: Obvezna predhodna prijava do torka, 20. 11. 2018 na e-naslov: judita.skoflek@ozs.si.

Dodatne informacije: e-pošta: judita.skoflek@ozs.si, Tel: (02) 28 17 320 ali 041 768 680.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj