KOROŠKA REGIJA: Brezplačni dogodek - »Indija prodira naprej« - priložnosti za slovenska podjetja v Indiji«, Slovenj Gradec

KOROŠKA REGIJA: Brezplačni dogodek - »Indija prodira naprej« - priložnosti za slovenska podjetja v Indiji«, Slovenj Gradec

23. 10. 2018

Datum: 8. november 2018, ob 13. uri

Kraj: v MKC/Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec

Mestna občina Slovenj Gradec, GZS Območna zbornica Koroška, Podjetniški center Slovenj Gradec in Veleposlaništvo Indije v Sloveniji vabijo na brezplačni dogodek - »Indija prodira naprej« - priložnosti za slovenska podjetja v Indiji«, ki bo potekal v četrtek, 8. novembra 2018, s pričetkom ob 13:00 uri, v MKC/Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec.

Opis dogodka:

  • Pregled gospodarstva Indije: najnovejši podatki o rasti BDP-ja, poenostavljeno poslovanje, krajši čas za ustanavljanje podjetja.
  • Indijsko-slovenski gospodarski in trgovinski odnosi: informacije o 10 najpomembnejših uvoznih in izvoznih artiklih iz Slovenije v Indijo, podatki o blagovni menjavi Slovenije in Indije s preostalimi državami.
  • Priložnosti za Slovenijo na indijskem trgu: predstavitev vladnih programov, možnosti sodelovanja z indijskimi podjetij v 25 sektorjih, kjer je dovoljeno do 100% tujih neposrednih investicij (TNI).
  • Predstavitev primerov dobre prakse slovenskih podjetij v Indiji.

Program dogodka:

12:45 - 13:00

Registracija

13:00 - 13:15

Pozdravni nagovori

13:15 - 14:00

»Indija prodira naprej: Priložnosti za slovenska podjetja v Indiji«, Žaneta Statevska, direktorica marketinga, Veleposlaništvo Indije v Sloveniji.*

- Pregled gospodarstva Indije: najnovejši podatki o rasti BDP-ja, poenostavljeno poslovanje, krajši čas za ustanavljanje podjetja.

- Indijsko-slovenski gospodarski in trgovinski odnosi: informacije o 10 najpomembnejših uvoznih in izvoznih artiklih iz Slovenije v Indijo, podatki o blagovni menjavi Slovenije in Indije s preostalimi državami.

- Priložnosti za Slovenijo na indijskem trgu: predstavitev vladnih programov, možnosti sodelovanja z indijskimi podjetij v 25 sektorjih, kjer je dovoljeno do 100% tujih neposrednih investicij (TNI).

- Predstavitev primerov dobre prakse slovenskih podjetij v Indiji.

* Predstavitev bo v slovenščini

14:00 - 14:15

Vprašanja in odgovori

14:15 - 15:00

Pogostitev

Udeležba je brezplačna.

Prijave: Prijave so možne do torka, 6. novembra 2018. Za udeležbo na dogodku se lahko prijavite preko spletne povezave.

Dodatne informacije: Mestna občina Slovenj Gradec, e-naslov: info@slovenjgradec.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj