Ste izvoznik ali o izvozu šele razmišljate?

Ste izvoznik ali o izvozu šele razmišljate?

06. 06. 2017

Vir in informacije: Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije - SPIRIT Slovenija, www.spiritslovenia.si

www.izvoznookno.sispletni portal za slovenske izvoznike

Obiščite spletni portal www.izvoznookno.si z brezplačnimi aktualnimi informacijami o poslovanju v tujini in izvoznih poslovnih priložnostih, s spletnimi orodji, ki vam dajejo usmeritve za poslovanje na tujih trgih, s finančnimi spodbudami in storitvami javne agencije SPIRIT Slovenija za lažji vstop na tuje trge in poslovanje na njih!

Ste pripravljeni na izvoz?

Preverite z brezplačnimi spletnimi orodji:

 • Test izvoznih možnosti vam priporoči ključne aktivnosti pri prvih izvoznih korakih.
 • Izbor izvoznih trgov vam na podlagi izbranih ključnih kazalcev predstavi najperspektivnejše izvozne trge za vaše podjetje.
 • Market Analysis Tools vam predstavi izvozno-uvozni potencial posamezne države in trge, ki uvažajo največ izdelkov, ki jih prodajate.
 • Market Access Database vas vodi po izvoznih/uvoznih postopkih v posamezni državi.

Raziščite:

 • Države - njihovo gospodarstvo, načine poslovanja in zakonodajo. Informacije, kot so napovedi gospodarskih gibanj, načini vstopa, prodaje in plačevanja na tujem trgu, carinske in druge dajatve, višina bruto plače ipd., so na voljo za 53 tujih trgov.
 • Panoge - katere so perspektivne gospodarske panoge, kakšni so trendi, konkurenca, najmočnejša podjetja, kako vstopiti v posamezno panogo na posameznem tujem trgu.
 • Izvozne poslovne priložnosti - sledite izvoznim poslovnim priložnostim, ki jih za objavo posredujejo slovenski poslovni klubi in ekonomski svetovalci na veleposlaništvih RS v tujini, ter se povežite z npr. avstrijskim podjetjem, ki išče dobavitelja zobnikov, španskim podjetjem, ki išče dobavitelje igrač, ali italijanskim, ki išče partnerja za sodelovanje na področju glampinga.
 • Pravila mednarodnega trgovanja - kako bodo na vaše poslovanje vplivali prostotrgovinski sporazumi, protidampinški ukrepi in morebitne druge trgovinske ovire.

Začrtajte izvozno strategijo podjetja

Postanite uspešen izvozni menedžer v okviru mednarodnega izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja (ITM – International Trade Management). Naučite se pripraviti izvozni načrt, ga s pravimi znanji uresničiti in pridobite vrsto dragocenih poslovnih kontaktov.

Poiščite poslovne partnerje v tujini

Predstavite svoje podjetje, pridobite nove poslovne kontakte in si tako povečajte možnosti za poslovanje v tujini z udeležbo:

 • v skupinskih predstavitvah na mednarodnih sejmih v tujini, pri čemer vam SPIRIT Slovenija krije stroške najema neopremljenega razstavnega prostora, zakupa tehničnih priključkov in vpisa v katalog razstavljavcev ter vam tako omogoči stroškovno učinkovitejšo predstavitev;
 • na b2b sestankih, dnevih dobaviteljev in v gospodarskih delegacijah, ki jih SPIRIT Slovenija organizira v tujini in Sloveniji ter vas tako poveže s pravimi potencialnimi poslovnimi partnerji;
 • na aktualnih poslovnih dogodkih.

Vabimo vas tudi k posredovanju interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2018.

Več informacij na spletnem portalu za slovenske izvoznike: www.izvoznookno.si.

Izkoristite finančne spodbude za lažje mednarodno poslovanje

Trenutno odprti javni razpisi:

Vprašajte za nasvet

Ekipa Izvoznega okna, slovenski poslovni klubi in ekonomski svetovalci v tujini vam svetujejo pri konkretnih vprašanjih, povezanih z vašim izvoznim poslovanjem, ki jih lahko pošljete na elektronski naslov: izvoznookno@spiritslovenia.si.

Bodite obveščeni

Ne zamudite aktualnih novic, poslovnih priložnosti s tujih trgov, dogodkov in razpisov, ki jih javna agencija SPIRIT Slovenija nudi slovenskim podjetjem - izvoznikom.

Za brezplačno prejemanje elektronskih obvestil na svoj e-naslov se prijavite na www.izvoznookno.si v rubriki E-info.

Aktivnost financira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj