Climathon Maribor

Climathon Maribor

25. 10. 2016

Datum: 27. in 28. oktober 2016

Kraj: Tkalka (drugo nadstropje), Tkalski prehod 4, Maribor

Ste družbeno odgovoren posameznik, ki ima ideje, kako bi reševali izzive v mestu Maribor?

Vabljeni k sodelovanju v Climathon Maribor vsi, ki imate željo razvijati rešitve za izzive, pomembne za prihodnost drugega največjega mesta v Sloveniji. Priložnost za vse z že razvitimi idejami, kot tudi vse, ki še nimate jasne in razvite ideje ali rešitve, da jih skupaj razvijete. Sestavili bodo time, ki bodo tekom dogodka razvijali in oblikovali potencialno izvedljive ideje za Maribor. Že obstoječe pilotne ideje so prav tako dobrodošle.

  • Kaj je hack?

Hack je hiter izziv, ki ustvarja nove rešitve za pereč problem. Za naš podnebni hack bodo udeleženci lahko uporabili obstoječe podatke, potrebovali pa bodo poslovno iznajdljivost, da ustvarijo zanimive izvedljive rešitve ali poslovne ideje, ki bi jih v mestu lahko čim prej uresničili.

  • Ali obstajajo nagrade?

Zmagovalci Climathon Maribora bodo prejeli simbolične nagrade in mednarodno potrdilo Climate-KICa, identično tistemu iz drugih mest, ki sodelujejo v programu. Potrdilo o udeležbi prejmejo vsi udeleženci, ki bodo na koncu dogodka predstavili svoje ideje.

  • Kaj se bo zgodilo na dogodku?

Climathon Maribor 2016, bo potekal v tkalilnici skupnostnih idej in projektov v Tkalskem prehodu 4, 2000 Maribor, v drugem nadstropju. 24-urni dogodek bo potekal od 15.00. ure v četrtek, 27. oktobra do 15.00 ure v petek, 28. oktobra, in bo v tem času sodelujočim ekipam nudil strokovno podporo ter ocenjevanje ekip in njihovih idej.

Prijava: Prijavite se lahko na spletni strani: https://climathon.climate-kic.org/#participants.

Več

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj