Indijska skupina podjetij SRB Group si želi sodelovanja s slovenskimi podjetji

Indijska skupina podjetij SRB Group si želi sodelovanja s slovenskimi podjetji

07. 06. 2016

Vir in informacije: http://www.izvoznookno.si/, 23. 5. 2016, Avtor: Maja Šegota, MIA, ekonomska svetovalka, Veleposlaništvo Republike Slovenije v New Delhiju

Indijska skupina podjetij SRB Group, katere osnovna dejavnost je izgradnja, vzdrževanje ter opremljanje infrastrukturnih projektov vseh vrst - železnice, metalurgija, rudarstvo, kovaštvo, predelava marmorja, vse vrste daljnovodov (plin, voda, nafta), tudi gradnja ter obnova elektrarn - predvsem termoelektrarn, si želi vzpostaviti sodelovanje s slovenskimi podjetji. Zanima jih tudi področje ekologije ter ravnanja z odpadki ter z odpadnimi vodami.

Ena izmed infrastrukturnih prioritet indijske vlade, so železnice - tako izgradnja novih prog, kakor tudi obnova obstoječih. V razvoj železnic vlagajo veliko denarja - v vsa področja, tudi v vlake, kupujejo vse vrste strojev za vzdrževanje železniške infrastrukture, rezervne dele ipd. Veliko indijskih mest že gradi podzemno železnico oz. to načrtuje, načrtujejo tudi hitre železniške povezave med mesti.

V Indiji je izredno pomembno imeti dobrega poslovnega partnerja, kar olajša poslovanje ter velikokrat omogoči tudi dostop in sodelovanje na javnih razpisih, ki jih pripravlja indijska vlada - preko "Joint Venture" podjetij.

Skupina podjetij SRB Group je veliko in kapitalsko močno podjetje, ki išče partnerje za področje železnic, kovaštva, rezervnih delov za industrijske stroje, razne vrste ventilov za velike sisteme, prenosne sisteme, opremo za rudnike ter podobno, za obnovo ter tudi za izgradnjo elektrarn. SRB Group že dolgo deluje Rusiji in v večini nekdanjih ruskih republik.

Podjetje SRB Group je izredno zainteresirano glede železniške infrastrukture - izgradnje tirov, opremljanje , vzpostavljanje sistemov, tudi varnostnih, uvoz delovnih strojev, vzdrževanje le-teh.

Gre za veliko in dobro podjetje, s tradicijo ter dobrimi referencami, ki išče partnerje za skupno sodelovanje. Sposobni so investirati, zanima jih tudi prenos tehnologij ter proizvodnja v Indiji - v okviru indijskega vladnega projekta "Make in India".

Dodatne informacije: Zainteresirana podjetja vabijo, da se oglasijo na Veleposlaništvo Republike Slovenije v New Delhiju, na elektronski naslov ekonomske svetovalke Maje Šegota (maja.segota@gov.si), ki vas bo povezala s predstavniki skupine podjetij SRB Group. Za vsa dodatna vprašanja so vam na voljo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj