Koncern Kolektor predstavil sklad za financiranje start-upov

Koncern Kolektor predstavil sklad za financiranje start-upov

23. 05. 2016

Vir in informacije: Radio Odmev, 13. 5. 2016

Koncern Kolektor je na letošnji konferenci Podim v Mariboru premierno predstavil Kolektorjev sklad za financiranje start-up podjetij, kjer zasledujejo cilje razvoja novega poslovnega stebra koncerna.

Koncern Kolektor v stalnem iskanju priložnosti za rast svojo ponudbo širi na področje digitalizacije korporativnega in socialnega okolja, ki bo v prihodnjih letih postala ena od pomembnih poslovnih stebrov Kolektorja. Ker je rast na tem delu povezana tudi s pridobivanjem prebojnih inovacij, novih znanj in kompetenc, želijo v Kolektorju to uresničiti tudi s pomočjo start-up platforme, zato ustanavljajo sklad, ki bo financiral tehnološke start-upe v zgodnjih razvojnih fazah.

Gre za korporativni sklad, kjer zasledujejo strateške cilje razvoja novega poslovnega stebra koncerna Kolektor. V tem kontekstu je sklad časovno neomejen. Koncern Kolektor bo v sklad investiral lastna sredstva tako, da bo v naslednjih letih vanj vložil do dva odstotka prihodkov. Višina vložka v posamezno start-up podjetje je odvisno od potenciala in zrelosti poslovnega modela, ki ga določeno start-up podjetje ima.

Osnovno poslanstvo Kolektorjevega korporativnega sklada je iskanje prebojnih inovacij za razvoj novih programov, ki bodo razširili ponudbo koncerna na področju digitalizacije korporativnega in socialnega okolja v kontekstu industrijskega interneta stvari.

Iščejo rešitve v vrednostni verigi pametnih rešitev na segmentih pametnih senzorjev, pametnih objektov in aplikacij oziroma platform. Poudarek je na izdelkih oziroma storitvah za podporo odločanju, sodelovanju notranjih javnosti, učenju in tehnologijam ter za zajem in prenos podatkov, na rešitvah za simulacije, virtualno resničnost, strojno učenje in tako imenovani strojni vid.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj