Link Building – ideje, kako pridobiti kakovosten obisk na vašo spletno stran

Link Building – ideje, kako pridobiti kakovosten obisk na vašo spletno stran

20. 07. 2010

Vir in informacije: http://blog.spletnik.si/, 22.6.2010, Avtor: Manca Korelc

Optimizacija za iskalnike (SEO) je v zadnjem času pogosta tema med strokovnjaki spleta. Ko smo enkrat prenovili spletno stran, zanjo izbrali najlepši dizajn, jo opremili z relevantno vsebino in vsemi elementi prodajnega mesta, se naše delo še zdaleč ni končalo. Naslednja stopnja, ki praktično nima mej, je optimizacija za iskalnike. To je proces povečanja števila in kakovosti obiska na spletno stran preko naravnih rezultatov na iskalnikih. Načinov za pridobivanje obiskovalcev je veliko, eden od njih je »link building«.

Kaj je link building (grajenje povezav)?

Je proces ustvarjanja povezav na našo spletno stran in eden od najboljših načinov, da dosežemo popularnost naše spletne strani. Nanaša se na priljubljenost povezav (link popularity), ki pomeni število povezav z drugih spletnih mest, ki so usmerjene na našo stran. Bistvo link buildinga je, da iskalniki našo spletno stran smatrajo za pomembnejšo, če več strani povezuje na našo. Posledično jo uvršča na višje pozicije, kar pa je seveda točno to, kar želimo. Link building je ključnega pomena v vsaki učinkoviti SEO kampanji.

Vrste povezav za link building?

Povečanje obiska dosežemo z recipročnimi povezavami, ki jih dodajamo v e-časopise in e-revije, mailinge, direktorije, iskalnike in podobno. Recipročne povezave dobimo z dogovorom druge spletne strani o izmenjavi povezav.

Druga oblika povezav so enosmerne povezave, ki pomenijo, da svojo spletno stran dodamo na drugo, ni pa potrebe, da naša poveže nazaj na njihovo stran. Primeri so objava člankov na straneh, novinarske objave v medijih in podobno.

Nekaj načinov link buildinga:

Izmenjava povezav, objavljanje na forumih, sodelovanje na blogih, izkoriščanje raznih spletnih skupnosti, ustvarjenje uporabnih dokumentov, gostujoči pisci, mnenje o zadovoljstvu, tekmovanje – spodbudite malo tekmovanje povezav, prispevki strokovnjakov, lokalni viri, sponzoriranje dogodka, koristna orodja, povezave konkurentov, nagrada za spletne strani, odgovori & vprašanja, kakovostne izhodne povezave…

Več o tem si lahko preberete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj