Poslovni informacijski sistemi in Podpora odločanju s simulacijami

Poslovni informacijski sistemi in Podpora odločanju s simulacijami

12. 03. 2024 - 20. 03. 2024

Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru, Mariborska cesta 7, Celje

Na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru v okviru promocije zelenega in digitalnega prehoda EU organizirajo delavnice, ki podjetjem in organizacijam preko vseživljenjskega učenja omogočajo prilagajanje na nove izzive Trajnostnih in Digitaliziranih oskrbovalnih verig (DIGinGREEN).

Vabijo vas, da se udeležite brezplačnih delavnic »Poslovni informacijski sistemi« in »Podpora odločanju s simulacijami«.

Delavnici bo izvedel doc. dr. Bojan Rupnik. Doktorat znanosti je pridobil na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko s področja računalništva. Njegova raziskovalna dejavnost vključuje področja računalništva, geografskih informacijskih sistemov, modeliranja, simulacij in logistike ter njihovo uporabo na področjih materialnih, energijskih in informacijskih tokov. Trenutno se ukvarja predvsem s simulacijskimi raziskavami, kjer so v ospredju simulacije diskretnih dogodkov in simulacije z agenti. Konkretno je na podlagi svojih raziskav sodeloval tudi pri tržnih in drugih projektih, kot so simulacija izvedljivosti procesa sterilizacije v bolnišnici, optimizacija transportnih poti v proizvodnem okolju, simulacije in optimizacije upravljanja energijskih tokov v soproizvodnji toplotne in električne energije. Njegove zadnje raziskave se osredotočajo na raziskovanje vpliva zaledij pristanišč in skladiščnih centrov ter optimalne lokacije slednjih.

Poslovni informacijski sistemi

  • v torek, 12. marca 2024, od 11.00 do 14.00 ure (v predavalnici P-003 na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru, Mariborska cesta 7, Celje)

Na delavnici se boste seznanili s celovitimi upravljalskimi sistemi. Ti omogočajo obvladovanje poslovnih procesov kot so nabava, prodaja, načrtovanje in izvedba proizvodnje, ali npr. stroškovno vodenje. Spoznali boste povezavo med informacijskim in fizičnim tokom ter načini za vzpostavitev teh povezav. Seznanili se boste z različnimi izvedbami celovitih upravljalskih sistemov, pomenom izbire ustreznega sistema ter načinih in težavah pri vzpostavitvi sistema za digitalnih prehod poslovanja.

V praktičnem delu delavnice boste spoznali delovanje sistemov ERP (SAP oz. Odoo) na tipskih primerih poslovnih procesov.

V sklopu e-obveznosti boste osvojili znanje za reševanje na praktičnem primeru.

Na brezplačni dogodek se lahko do zapolnitve 20 prostih mest prijavite na povezavi: https://forms.office.com/e/PJB7k8Y36q.

Podpora odločanju s simulacijami

  • v sredo, 20. marca 2024, od 11.00 do 14.00 ure  (v predavalnici P-104 na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru, Mariborska cesta 7, Celje)

Delavnica je namenjena načrtovanju in analizi logističnih, proizvodnih ter sorodnih procesov s simulacisjkimi tehnikami. Udeleženci se seznanijo z osnovami modeliranja in simulacij s poudarkom na strežnih vrstah in simulacijah diskretnih dogodkov. Pri tem se predstavi pomen pridobivanja podatkov, podatkovne analize in razumevanje procesov iz praktičnih primerov npr. skladiščenja ali proizvodnje.

Na osnovi primerov se udeleženci seznanijo s konceputalnim modeliranjem in v sklopu e-obveznosti pripravijo simulacijskih model za analizo in reševanje ozkih grl, neustrezne izkoriščenosti in podobnih indikatorjev v sistemih.

Delali boste v izbranem odprtokodnem ali komercialnem simulacijskem orodju (npr. JaamSim, FlexSim, Anylogic).

Na brezplačni dogodek se lahko do zapolnitve 20 prostih mest prijavite na povezavi: https://forms.office.com/e/mbpFk8KUmK.

Število mest na obeh delavnicah je omejeno, zato pohitite s prijavo!

Več informacij o NOO delavnicah, ki jih izvajajo na Fakulteti za logistiko Celje, Univerze v Mariboru najdete na spletni strani: http://digingreen.fl.um.si ali jih kontaktirajte po elektronski pošti na digingreen.fl@um.si ali bojana.slomsek@um.si.

Pridružite se na obeh delavnicah, kjer boste pridobili konkretne smernice in dragocena znanja.



Nazaj