2022

Proces Trajnostne strateške transformacije uspešno zaključilo 60 slovenskih podjetij

10. 1. 2022 - V letu 2021 je Akademijo trajnostne strateške transformacije poslovanja zaključilo še 25 podjetij, ki so vključena v 4. in  5. cikel javnega razpisa »Spodbujanje trajnostne poslovne strateške transformacije in razvoj novih poslovnih modelov v slovenskih podjetjih za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti«.

 

Več

 

2021

Zadnji rok za prijave na razpis in dve informativni delavnici

2. 4. 2021 - Na 2. konferenci trajnostne transformacije, ki je privabila skupaj preko 1100 ogledov preko neposrednega spremljanja na Zoom platformi in preko družbenih omrežij, je štiri izčrpne strokovne posvete zaključil še zadnji del v obliki predstavitve javnega razpisa.

 

Več

Trajnostna praksa slovenskih podjetij

 

29. 3. 2021 - 2. konferenca trajnostne transformacije, ki bo potekala 31. marca 2021 med 14.00 in 17.00 - prinaša vpogled v dosedanjo slovensko prakso trajnostnih korakov v prihodnost.

 

Več

Podjetja o lastni praksi v procesih trajnostne transformacije

 

19. 3. 2021 - Na 2. Konferenci trajnostne transformacije, ki bo potekala v sredo,  31. marca 2021 med 14. in 17. uro preko videokonferenčne platforme Zoom, bomo skozi štiri različne sklope pogovorov predstavljali izkušnje in učinke iz procesov v programu Trajnostne strateške poslovne transformacije slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija.

 

Več

2. Konferenca trajnostne transformacije pred vrati

 

15. 3. 2021 - Napovedujemo konferenco z naslovom ZAVEDANJE - ZNANJE - DEJANJE,  na kateri se bomo preko posveta in praktičnih primerov podrobneje seznanili z odgovori na številna vprašanja o pomenu, procesih in učinkih trajnostne strateške poslovne transformacije.

 

Več

Nove trajnostne poslovne strategije

 

1. 3. 2021 - Pozdravljamo novih 13 trajnostnih poslovnih strategij slovenskih malih in srednjih podjetij!

  

Več

13 novih podjetij na pot trajnostne transformacije

 

 

15. 2. 2021 - Na pot trajnostne transformacije se pod okriljem SPIRIT Slovenija v letošnjem februarju podaja 13 novih podjetij, ki so se z vlogami in predstavitvijo pred strokovno komisijo v okviru 4. razpisnega roka izkazala s svojimi idejami in odločenostjo.

 

Več

Ključni koraki do trajnostne uspešnosti

 

12. 2. 2021 - Namen uvajanja trajnostnih načel v poslovne procese je, da podjetje sprejema takšne poslovne odločitve, ki temeljijo na zniževanju negativnih in zviševanju pozitivnih učinkov na okolje, ljudi in ekonomsko skupnost, hkrati pa na dolgi rok dosegajo poslovno uspešnost podjetja.

 

Več

Do boljše konkurenčnosti na globalnem trgu

 

11. 2. 2021 - Podjetja s trajnostnimi poslovnimi strategijami in modeli v svetu že zdaj ustvarjajo bistveno konkurenčno prednost na trgu in se uspešneje vključujejo v globalne verige vrednosti. SPIRIT Slovenija, javna agencija je eden ključnih akterjev na področju uvajanja trajnostnih vidikov poslovanja v slovenska podjetja.

 

Več

Razumevanje trajnostne transformacije

 

10. 2. 2021 - Ne glede na to, ali gre za osebno ali poslovno transformacijo - za proces temeljitih sprememb ni dovolj le površinski pogled. Tako kot temeljev ne moremo popravljati brez poglabljanja, je tudi pri takšni transformaciji potreben poglobljen pogled v podjetje, ozavestiti vse šibkosti in slabe vzorce delovanja ter jih začeti spreminjati.

 

Več