Podjetnicam finančne spodbude za najboljši poslovni model

Podjetnicam finančne spodbude za najboljši poslovni model

16. 02. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 23. 1. 2021, www.sta.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pred kratkim objavila javni razpis, s katerim želi nagraditi najboljših 50 predstavljenih poslovnih modelov podjetnic začetnic v letih 2020 in 2021 ter jih spodbujati pri vzpostavljanju lastnega podjetja. Med cilji razpisa je tudi povečanje inovativnosti in tržne usmerjenosti poslovnih modelov.

Na razpis se lahko prijavijo podjetnice, ki so svoje podjetje registrirale lani ali ga bodo letos in še niso sodelovale na enakem razpisu v lanskem letu.

Obenem morajo uspešno zaključiti celotno usposabljanje ABC podjetništva, ki ga bo letos organiziralo pet točk za podjetniško svetovanje SPOT Svetovanje (SPOT Svetovanje Osrednjeslovenska, SPOT Svetovanje Goriška, SPOT Svetovanje Podravje, SPOT Svetovanje Gorenjska, SPOT Svetovanje Savinjska).

Med cilji razpisa so ustanovitev in uspešen zagon najmanj 50 novih podjetij, ki jih vodijo ženske, stabilnejši začetek poslovne poti za nagrajene podjetnice začetnice ter povečanje inovativnosti in tržne usmerjenosti poslovnih modelov.

Skupna vrednost razpisa, ki je odprt do 31. maja do 14. ure, je 150.000 evrov. Vlogo morajo prijaviteljice oddati v elektronski obliki prek Podjetniškega portala.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj