Že petič podelili nagrade Podjetna Primorska

Že petič podelili nagrade Podjetna Primorska

Že petič podelili nagrade Podjetna Primorska

25. 05. 2011

Na večerni slovesnosti v portoroškem Avditoriju se je predstavilo vseh 13 finalistov, skupno pa je bilo prijavljenih kar 60 projektov.

Na večerni slovesnosti v portoroškem Avditoriju se je predstavilo vseh 13 finalistov, skupno pa je bilo prijavljenih kar 60 projektov

Prvo nagrado na letošnjem natečaju Podjetna Primorska za najboljši poslovni načrt sta s projektom naravnega super absorbenta Possa prejela Darko Likon in Robert Časar.

Za drugi najboljši projekt so razglasili projekt genske diagnostike Diagenomi Klemna Španingerja in sodelavcev, tretjo nagrado pa je za projekt Different - očala za realno virtualno povezovanje prejel Tomaž Bertok s sodelavci.

Letos so podelili tudi nagrado za spin off podjetje, ki je šla v roke Petru Maričiću s sodelavci za projekt biometričnega čitalca za proučevanje živali Animal explorer. Nagrado za najboljši poslovni načrt s področja integracije mobilnih in spletnih komunikacijskih tehnologij pa je prejel Blaž Maljevac za projekt visoko tehnološkega računalniškega vida Augmentech.

Natečaj Podjetna Primorska, že peti po vrsti, organizira Univerzitetni inkubator Primorske v sodelovanju s partnerji - zavarovalnico Adriatic Slovenica in Zadružno kraško banko.

Letos so prejeli kar 60 prijav oziroma 20 odstotkov več kot lani in skoraj polovico več kot leta prej. Izbranih 13 finalistov je s pomočjo inkubatorja napisalo poslovne načrte. Sicer pa so v petih letih natečaja ovrednotili 218 podjetniških idej, pri izdelavi poslovnega načrta so pomagali 58 finalistom, kot rezultat tega pa je do danes nastalo 27 novih podjetij.

Nazaj