Vseslovenska raziskava o učinkovitosti črpanja evropskih nepovratnih sredstev

Vseslovenska raziskava o učinkovitosti črpanja evropskih nepovratnih sredstev

Vseslovenska raziskava o učinkovitosti črpanja evropskih nepovratnih sredstev

09. 10. 2012

Ugotovljena dejstva opravljene ankete bodo ključnega pomena za pomoč slovenskim organizacijam pri učinkovitejšem črpanju sredstev, kakor tudi inštitucijam, ki na izvedbeni ravni upravljajo s politiko kohezijskih in drugih evropskih nepovratnih sredstev v prihajajočem večletnem finančnem okvirju 2014 - 2020.

Vzemite si trenutek za izpolnitev ankete v raziskovalne namene.

Kmalu se začenja obdobje nove evropske finančne perspektive. Ugotovljena dejstva opravljene ankete bodo ključnega pomena za pomoč slovenskim organizacijam pri učinkovitejšem črpanju sredstev, kakor tudi inštitucijam, ki na izvedbeni ravni upravljajo s politiko kohezijskih in drugih evropskih nepovratnih sredstev v prihajajočem večletnem finančnem okvirju 2014 - 2020.

Cilj raziskave je:

  • identifikacija dejavnikov, ki vplivajo na uspešno in učinkovito črpanje sredstev,
  • izpostavitev smernic za uspešno prijavo,
  • osnovanje izboljšanega modela dolgoročnega črpanja sredstev,
  • preučitev razlogov težav pri administrativnem in finančnem poročanju na projektih financiranih iz evropskih sredstev z vidika upravičencev sredstev,
  • pridobitev predlogov sprememb, izboljšav,
  • v luči novega prihajajočega programskega obdobja 2014-2020 na podlagi rezultatov prikazati stanje in nadaljnje možnosti izboljšanja administrativnega dela kohezijske politike v Sloveniji.

Rezultati raziskave bodo javno objavljeni, v kolikor jih želite prejeti osebno, vpišite elektronski naslov, na katerega vam jih lahko posredujejo.

Nazaj