V četrtek zvečer bodo znani najboljši tuji investitorji leta 2012

V četrtek zvečer bodo znani najboljši tuji investitorji leta 2012

V četrtek zvečer bodo znani najboljši tuji investitorji leta 2012

13. 11. 2012

JAPTI skupaj s partnerji pripravlja Dan investitorjev (Investors' Day), v okviru katerega bodo že sedmič po vrsti podeljene tudi nagrade najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji – Invest Slovenia FDI Award 2012. Dogodek bo v četrtek, 15. novembra 2012 v Ljubljani.

Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije skupaj s partnerji pripravlja Dan investitorjev (Investors' Day), v okviru katerega bodo že sedmič po vrsti podeljene tudi nagrade najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji – Invest Slovenia FDI Award 2012. Dogodek bo  v četrtek, 15. novembra 2012 v Ljubljani.

Dogodek pripravlja JAPTI skupaj z Ameriško gospodarsko zbornico (AmCham) in CEED Slovenija. Tekom dneva bosta namreč potekali dve okrogli mizi v Best Western Premier Hotelu Slon, večerna podelitev nagrad pa bo v Narodni galeriji v Ljubljani. Namen dogodka je promocija tujih neposrednih investicij in predstavitev obstoječih in potencialnih investitorjev ter nagrada tistim, ki uspešno investirajo in delujejo v Sloveniji.

Dogodek Investors' Day se bo pričel ob 14. uri, ko bo v organizaciji AmCham potekalo poslovno kosilo s posebnim gostom dr. Alexandrom Dibeliusom, predsednikom izvršnega odbora Goldman Sachs AG in vodilnim Goldman Sachs Nemčija, Avstrija, Rusija in CEE regije (centralno-vzhodne evropske države) ter Goldman Sachs Industrials Group. Razprava z enim največjih investicijskih bankirjev in poznavalcem investicijskega okolja bo potekala na temo investicijskega potenciala Evrope in Slovenije. (Best Western Premier Hotel Slon, 14.00 – 16.00)

Ob 16.30 bo v organizaciji CEED Slovenija potekal investicijski seminar »Ali smo sploh zainteresirani za tuje investitorje?« z naslednjimi gosti: g. Bala Kamallakharan, direktor GreenQloud in ustanovitelj Startup Iceland, ki bo predstavil islandski model privabljanja tujih investicij, g. Tomáš Němec, ki je eden najuspešnejših managerjev na Češkem, solastnik in član uprave češkega ČGS holdinga ter g. Boštjan Bregar, solastnik in direktor podjetja Marg. (Best Western Premier Hotel Slon, 16.30 – 18.30) 

Večer bo namenjen podelitvi nagrad najboljšim tujim investitorjem leta - Invest Slovenia FDI Award 2012. Letos bo podelitev že sedma po vrsti, strokovna komisija, ki je izbrala prejemnike nagrad Invest Slovenia FDI Award, je v ožji izbor vključila zgolj tista podjetja, ki imajo več kot 10 odstotkov kapitala iz tujine, so v letu 2011 poslovala pozitivno in so imela več kot 50 zaposlenih. (Narodna Galerija Ljubljana, 20.00 – 22.00)

Program prireditve in vabilo na večerni dogodek.

Vljudno vas prosimo, da svoj prihod potrdite, število udeležencev je namreč omejeno.

Udeležba je brezplačna.

Nazaj