Tiskovna konferenca na temo Investicijske konference 2008

Tiskovna konferenca na temo Investicijske konference 2008

Tiskovna konferenca na temo Investicijske konference 2008

13. 06. 2008

Slovenija in regija Zahodnega Balkana morata skupaj nastopati v pridobivanju neposrednih tujih investicij

Organizatorja mednarodne konference Investment Conference 2008, The Slovenia Times in JAPTI, sta na današnji novinarski konferenci predstavila pomen in vsebine prihajajoče konference, ki bo potekala v Novi Gorici, in sicer 16. in 17 junija 2008. Tokratna konferenca bo usmerjena v priložnosti za investicije v regiji Zahodnega Balkana, s posebnim poudarkom na investicijah v turizmu. Glavno sporočilo konference bo iskanje priložnosti in možnosti skupnega nastopa Slovenije in regije Zahodnega Balkana v pridobivanju neposrednih tujih investicij.

Na tokratni mednarodni konferenci Investment Conference 2008 bodo nastopili ugledni tuji in domači predavatelji, ki bodo udeležencem postregli s široko paleto zanimivih in uporabnih vsebin. Osrednja tema tokratne konference bo posvečena področju turističnih investicij v regiji Zahodnega Balkana. Predavanja bodo namenjena tudi temam iz področja ekologije in tudi urbanih razvojnih podvigov v večjih mestih.

Brane Krajnik, direktor The Slovenia Times, je poudaril pomembnost mednarodne konference za razvoj Slovenije in celotne regije Zahodnega Balkana. Po njegovem mnenju lahko konferenca s svojim programom pritegne vlagatelje, ki iščejo nove poslovne priložnosti v regiji. »Posamezne države v regiji so individualno nezanimive za potencialne vlagatelje in ti iščejo priložnosti kako bi svoje poslovanje širili na tujih trgih. V tem pogledu predstavlja Slovenija vstopno točko v regijo in lahko na podlagi tega tudi izkoristi priložnosti in naložbe iz regije«, je dejal Brane Krajnik.

Mag. Marjan Hribar, direktor Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo, je poudaril pomen turizma za razvoj slovenskega gospodarstva in regije Zahodnega Balkana. Po Hribarjevem prepričanju je Slovenija odprta za tuje investicije s področja turizma. Direktorat za turizem je v ta namen že pripravil pregled projektov, ki so primerni za tuje investicije ter seznam nosilcev, zainteresiranih za partnerstvo s tujimi investitorji. Pet najbolj zanimivih projektov bo predstavljenih tudi na konferenci v Novi Gorici.

Mag. Peter Ješovnik, direktor Javne agencije Republike Slovenije za tuje investicije in internacionalizacijo – JAPTI pa je izpostavil prednosti slovenskega poslovnega okolja za tuje neposredne investitorje, ki jih zanima Zahodni Balkan in v tem okviru omenil tudi konkretne spodbude, ki jih agencija v okviru javnega razpisa podeljuje tujim investitorjem. Sicer pa JAPTI predstavlja izvrsten komunikacijski kanal za turistične in nepremičninske projekte, ki jih v okviru svojih aktivnosti promocije Slovenije kot odlične lokacije za TNI predstavlja v tujini.

Nazaj