Svetovno znani guru dr. Peter Kraljič o podjetništvu in inovativnosti

Svetovno znani guru dr. Peter Kraljič o podjetništvu in inovativnosti

Svetovno znani guru dr. Peter Kraljič o podjetništvu in inovativnosti

01. 06. 2009

Na portalu Imamidejo! je za uvodnik meseca spregovoril svetovno znani guru svetovanja dr. Peter Kraljič.

Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) si v sklopu Programa slovenski center za konkurenčnost in inovativnost med drugim prizadeva čim bolj popularizirati inovativnost. Temeljni vmesnik centra je spletni portal Imam idejo!.

Na portalu je vsak mesec objavljen "Uvodnik meseca". Za mesec junij nam je uspelo pritegniti svetovno znanega guruja svetovanja dr. Petra Kraljiča.

Dr. Peter Kraljič 

Dr. Peter Kraljič je upokojeni direktor in partner svetovalnega podjetja svetovnega slovesa McKinsey & Company. Slovenec z doktoratom na visoki tehniški šoli v Hannovru in s končanim MBA študijem na francoskem INSEAD-u. Objavil je veliko število znanstvenih in strokovnih člankov za Harward Business Review, Manager Magazine, Le Figaro Economie, Columbia Journal of Business in druge. Je svetovalec številnih svetovnih podjetij in vlad, iniciator vzpostavitve poslovne šole Bled IEDC ter član njenega nadzornega sveta. Delo je opravljal tudi v nemški komisiji za prestrukturiranje Zvezne agencije za delo, kot edini tujec. Je član številnih nadzornih svetov doma in v tujini, in še mnogo vec.

Če vas zanima, kako razmišlja svetovljanski um dr. Kraljič o podjetništvu in inovativnosti, si lahko prispevek v kratkem povzetku ali kot celoten intervju preberete na portalu Imamidejo!.

Nazaj