SPIRIT Slovenija izdala priročnik - »Kako uspešno poslovati v Rusiji«

SPIRIT Slovenija izdala priročnik - »Kako uspešno poslovati v Rusiji«

SPIRIT Slovenija izdala priročnik - »Kako uspešno poslovati v Rusiji«

11. 06. 2014

Javna agencija SPIRIT Slovenija je skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije izdala priročnik z naslovom: »Kako uspešno poslovati v Rusiji«.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije izdala priročnik z naslovom: »Kako uspešno poslovati v Rusiji«. Vstop na ta trg zahteva veliko premisleka in načrtovanja pri odločanju o primernosti izdelkov in storitev za ruske potrošnike, o načinih in možnih organizacijskih oblikah vstopa na trg, dostavi in distribuciji izdelkov ter izbiri primernih marketinških strategij.

Rusija se uvršča med hitro rastoče trge skupine BRICS (Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska, Južnoafriška republika), ki jim analitiki tudi v prihodnje napovedujejo občutno gospodarsko rast. Med omenjenimi trgi je prav Rusija najbližje Sloveniji, tako geografsko kot tudi po načinu poslovanja. Slovenski poslovneži, ki že vrsto let poslujejo na ruskem trgu, poudarjajo, da so poglavitni pogoji za vstop na trg visokokakovostni izdelki ali storitve, visoka profesionalnost in strokovnost kadra ter vztrajnost in pripravljenost na veliko dela.

Pred vstopom na trg je torej potreben tehten premislek o poslovnih ciljih in strategiji, saj lahko slaba odločitev v začetni fazi vstopa vpliva na prihodnje dejavnosti širitve. Priročnik bo marsikateremu podjetju olajšal prve korake na ta trg.

Nazaj