Slovenski poslovni klubi dobra opora slovenskemu gospodarstvu v tujini

Slovenski poslovni klubi dobra opora slovenskemu gospodarstvu v tujini

Slovenski poslovni klubi dobra opora slovenskemu gospodarstvu v tujini

29. 08. 2022

SPIRIT Slovenija, ki deluje pod okriljem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, s slovenskimi poslovnimi klubi v tujini intenzivno sodeluje že od leta 2008.

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, 24. 8. 2022, www.spiritslovenia.si

Z željo, da bi lahko nudili pomoč čim večjemu številu slovenskih podjetij na različnih lokacijah po svetu, SPIRIT Slovenija že vrsto let sodeluje s slovenskimi poslovnimi klubi (SPK) v tujini in preko javnega razpisa s pomočjo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo sofinancira njihove aktivnosti. V tem času so uspeli oblikovati razvejano mrežo klubov po celem svetu, ki slovenskim podjetjem ponuja pomoč pri vstopu ali širitvi poslovanja na tujih trgih, tujim podjetjem pa pri iskanju poslovnih partnerjev v Sloveniji. V letu 2022 agencija sofinancira delovanje 15 slovenskih poslovnih klubov po celem svetu.

SPIRIT Slovenija, ki deluje pod okriljem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, s slovenskimi poslovnimi klubi v tujini intenzivno sodeluje že od leta 2008. Ti svojim znanjem in izkušnjami predstavljajo pomemben vir informacij za manjša in manj izkušena podjetja ter predstavljajo pomembno oporo slovenskemu gospodarstvu v tujini. Ključna dejavnost poslovnih klubov pa ni le odpiranje vrat slovenskim podjetjem na tuje trge, temveč tudi privabljanje tujih investitorjev v Slovenijo.

Več o tem

Nazaj