Slovenska podjetja se bodo predstavila italijanskim trgovskim verigam

Slovenska podjetja se bodo predstavila italijanskim trgovskim verigam

Slovenska podjetja se bodo predstavila italijanskim trgovskim verigam

24. 09. 2015

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo slovenskim podjetjem iz živilskopredelovalne industrije pomagala pri predstavitvi italijanskim trgovskim verigam Coop Nordest in Vega. V tej luči bo organiziran tudi Dan slovenskih dobaviteljev, ki bo 22. oktobra 2015 v Ljubljani. Zainteresirana podjetja lahko svoj interes za sodelovanje sporočijo najkasneje do 25. septembra 2015.

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo slovenskim podjetjem iz živilskopredelovalne industrije pomagala pri predstavitvi italijanskim trgovskim verigam Coop Nordest in Vega. V tej luči bo organiziran tudi Dan slovenskih dobaviteljev, ki bo 22. oktobra 2015 v Ljubljani.

Agencija SPIRIT Slovenija bo najprej preverila interes slovenskih podjetij in pripravila seznam proizvajalcev z izdelki iz živilskopredelovalne industrije ter ponudnikov ostalih izdelkov široke potrošnje, ki jih zanima prodaja v omenjenih trgovskih verigah.

Nato bodo predstavniki verig Coop Nordest in Vega pripravili izbor podjetij, ki bi bila potencialno zanimiva kot njihovi dobavitelji. V okviru Dneva slovenskih dobaviteljev bodo organizirani bilateralni sestanki, na katerih bodo imela izbrana podjetja priložnost predstaviti svoje izdelke.

Za vsa izbrana podjetja bo javna agencija SPIRIT Slovenija v začetku oktobra organizirala pripravljalni seminar, kjer bodo udeleženci izvedeli več o možnostih in načinih vstopa na italijanski trg ter o samem poslovanju na tem trgu.

Prijave: Zainteresirana podjetja, ki imajo vsaj 10 zaposlenih in najmanj pet milijonov evrov letnega prometa, lahko svoj interes za sodelovanje sporočijo najkasneje do 25. septembra 2015.

Spirit dogodek pripravlja skupaj z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovenskim deželnim gospodarskim združenjem v sodelovanju s podjetjem Idea3.

Nazaj