Samo še nekaj dni za prijavo na Start:up Slovenija

Samo še nekaj dni za prijavo na Start:up Slovenija

Samo še nekaj dni za prijavo na Start:up Slovenija

02. 02. 2010

Zmagovalno podjetje bo poleg laskavega naziva »Start-up leta 2010« prejelo tudi denarno nagrado v višini 10.000 EUR za financiranje razvoja podjetja in brezplačno udeležbo na elitnem enoletnem podjetniškem usposabljanju CEED Top Class v vrednosti 5.000 EUR ter zmagovalni kristalni kipec.

Več kot 100 sodelujočih na Start:up šoli v Ljubljani

Zmagovalca čaka 10.000 EUR, vstopnica za CEED TOP CLASS in kristalni kipec

Več kot 100 udeležencev je včeraj in danes sodelovalo na Start:up šoli v Ljubljani, na kateri so jim strokovnjaki iz prakse predstavili svoje znanje in izkušnje pri pripravi finančnih projekcij, oceni vrednosti start-up podjetja in pripravi učinkovite predstavitve za pogajanja z investitorji. To so namreč ključna področja s katerimi se pri razvoju svojega mladega inovativnega podjetja soočajo podjetniki. Udeleženci so na ta način dopolnjevali še zadnje podrobnosti svojih poslovnih načrtov in predstavitev pred prijavo na tekmovanje Start:up Slovenija. Naslednji teden sledita še šoli v Kopru in Mariboru. Do 15. februarja je še čas, da se start-up podjetja s poslovnim načrtom prijavijo na nacionalno podjetniško tekmovanje mladih inovativnih podjetij Start:up Slovenija in se potegujejo za laskav naziv “Slovenski start-up leta 2010”. Zmagovalca čaka tudi 10.000 EUR, vstopnica za program CEED TOP CLASS in kristalni kipec.

Strokovnjaki iz prakse so včeraj in danes svoje znanje in izkušnje delili z več kot 100 udeleženci podjetniške šole v Tehnološkem parku Ljubljana, in jim pomagali na treh ključnih področjih razvoja mladega inovativnega podjetja, in sicer pri pripravi finančnih projekcij, oceni vrednosti start-up podjetja in pripravi učinkovite predstavitve za pogajanja z investitorji. “Kot vodja kluba Poslovnih angelov Slovenije opažam, da so področja na katera smo se osredotočili na šolah tista, s katerimi imajo start-up podjetniki največ težav” je povedal eden izmed predavateljev Blaž Kos iz kluba Poslovnih angelov Slovenije. “Z uvedbo usposabljanja za predstavitev poslovne ideje, ki ga uvajamo v okviru evropskega projekta IRTrain, bomo usposobli podjetnike za uspešen nastop pred investitorji” je povedala Kristina Ober iz Tehnološkega parka Ljubljana. Skupaj se je na Start:up šole v Ljubljani, Kopru in Mariboru prijavilo že več kot 160 posameznikov. Nekaj prostih mest je še v Kopru in Mariboru, kjer bosta šoli potekali 9. in 10. februarja, zato organizatorji vse zainteresirane posameznike vabijo, da izkoristijo priložnost in se preko spletne strani tekmovanja: www.startup.si prijavijo na brezplačna usposabljanja.

Le še nekaj dni za prijavo na nacionalno tekmovanje start-up podjetij

Šole predstavljajo zadnjo priložnost za podjetnike, da pred 15. februarjem, ko se izteče rok za prijavo na tekmovanje Start:up Slovenija, dopolnijo in nadgradijo svoj poslovni načrt, ki je obvezen dokument za prijavo na tekmovanje. Ravno tako je 15. februar rok za oddajo poslovnih načrtov v okviru Tekmovanja za najboljši poslovni načrt, ki ga organizira Tehnološki park Ljubljana in omogoča neposredno prijavo na tekmovanje Start:up Slovenija. V preteklih dveh letih se je tekmovanja Startu:up Slovenija udeležilo 75 mladih slovenskih inovativnih podjetij, na delavnicah in dogodkih pa je sodelovalo več kot 2.000 posameznikov. Tekmovanje organizira Tovarna podjemov skupaj s Tehnološkim parkom Ljubljana in Poslovnimi angeli Slovenije ter osrednjima javnima partnerjema Javno agencijo RS za podjetništvo in tuje investicije ter Ministrstvom za gospodarstvo ter številnimi drugimi partnerji.

Zakaj se potegovati za “Slovenski start-up leta 2010” ?

Zmagovalno podjetje bo poleg laskavega naziva »Start-up leta 2010« prejelo tudi denarno nagrado v višini 10.000 EUR za financiranje razvoja podjetja in brezplačno udeležbo na elitnem enoletnem podjetniškem usposabljanju CEED Top Class v vrednosti 5.000 EUR ter zmagovalni kristalni kipec, ki ga je oblikovala modna oblikovalka Maja Ferme, izdelali pa v Steklarni Rogaška. Med vsemi prijavljenimi pa bomo ponovno izbrali in s posebno plaketo nagradili tudi najbolje spisan poslovni načrt. Dodatni razlogi za sodelovanje podjetniških ekip pa so povezani z dostopom do mreže svetovalcev, pridobitve povratne informacije s strani strokovnjakov, podjetnikov, skladov tveganega kapitala in poslovnih angelov ter izgradnjo prepoznavnosti mladega podjetja v širši javnosti. “Dvignila se nam je kredibilnost in prepoznavnost, kar je v prvi meri močno vplivalo na prodajo v Sloveniji. V drugem koraku pa takšne nagrade močno pomagajo tudi v tujini. S takšnim nazivom lažje nastopaš na mednarodnih sejmih in se pogovarjaš z avtomobilsko industrijo za katero potrebuješ predhodno zunanjo potrditev” je na kratko pozitivno izkušnjo s tekmovanjem opisal direktor podjetja G-1 d.o.o., ki je v preteklem letu postalo zmagovalec tekmovanja.

Razglasitev zmagovalcev 14. aprila 2010 na konferenci PODIM

»Start-up leta 2010« bomo razglasili 14. aprila 2010, in sicer že tradicionalno v okviru mednarodne podjetniške konference PODIM v Mariboru. Odločitev o tem, kdo si bo prislužil laskav naslov bo neznana vse do velikega dogodka.

Dodatne informacije: Več informacij najdete na spletnem naslovu: www.startup.si ali:

Tekmovanje za Start:up Slovenije organizira Tovarna podjemov skupaj s Tehnološkim parkom Ljubljana in Poslovnimi angeli Slovenije ter osrednjima javnima partnerjema Javno agencijo RS za podjetništvo in tuje investicije ter Ministrstvom za gospodarstvo ter številnimi drugimi partnerji.

Nazaj