Priložnost za sodelovanje z izkušenimi raziskovalci s področja IKT

Priložnost za sodelovanje z izkušenimi raziskovalci s področja IKT

Priložnost za sodelovanje z izkušenimi raziskovalci s področja IKT

06. 05. 2009

Podjetje XLAB d.o.o., pridružen član Tehnološkega parka Ljubljana, bo s sodelovanjem v programu Marie Curie Initial Training Network, še neizkušenim raziskovalcem nudil priložnost za sodelovanje s priznanimi skupinami raziskovalcev z dolgoletnimi izkušnjami.

Podjetje XLAB d.o.o., pridružen član Tehnološkega parka Ljubljana, bo s sodelovanjem v programu Marie Curie Initial Training Network (MCITN), še neizkušenim raziskovalcem (ESR - Early Stage Researcher) nudil priložnost za sodelovanje s priznanimi skupinami raziskovalcev z dolgoletnimi izkušnjami.

Podjetje XLAB d.o.o., pridružen član Tehnološkega parka Ljubljana, kot partner konzorcija štirinajstih akademskih in industrijskih partnerjev, sodeluje v projektu SCALUS (SCALing by means of Ubiquitous Storage), ki je del programa Marie Curie Initial Training Network (MCITN). Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije v okviru 7. okvirnega programa, cilj projekta pa je razviti sisteme za hranjenje podatkov, prilagodljive v vseh dimenzijah (kapaciteta, hitrost, geografska porazdeljenost, varnost...). Razvoj tovrstnih sistemov je izjemno pomemben, saj se uveljavljajo novi mediji za shranjevanje, kot so diski SSD, predvsem pa se podatki vse bolj hranijo porazdeljeno na različnih krajih in so dostopni prek interneta.

XLAB d.o.o. bo tako v okviru projekta SCALUS nudilo priložnost še neizkušenemu raziskovalcu iz ene izmed evropskih držav, da se za tri leta pridruži njihovi raziskovalni skupini dvajsetih visoko izobraženih in izkušenih strokovnjakov. Enaka edinstvena priložnost sodelovanja s tujimi raziskovalci iz priznanih raziskovalnih centrov, kot je BSC - Barcelona Supercomputing Center, bo ponujena tudi enemu od slovenskih raziskovalcev v zgodnji fazi kariere.

Projekt SCALUS se bo predvidoma začel konec poletja oziroma jeseni 2009. XLAB d.o.o. vabi vse zainteresirane raziskovalce, ki bi želeli izboljšati možnosti za razvoj kariere, naj pošljejo prijavo na natečaj s kratkim življenjepisom, povprečno oceno in opisom, zakaj želijo sodelovati pri projektu.

Prijave se bodo sprejemale do 15. junija 2009 na elektronski naslov scalus@xlab.si. Več o pogojih za prijavo najdete v priponki.

SUBJEKTI_Priloznost_za_mlade.pdf

Nazaj