Prihaja nova TV oddaja IZZIVI - obrt in podjetništvo

Prihaja nova TV oddaja IZZIVI - obrt in podjetništvo

Prihaja nova TV oddaja IZZIVI - obrt in podjetništvo

01. 09. 2017

Slovenski obrtniki in podjetniki bodo po dolgih letih čakanja dobili svojo televizijsko oddajo. 1. septembra 2017 namreč na televizijske zaslone prihaja nova TV oddaja z naslovom IZZIVI – obrt in podjetništvo, ki bo v prvi vrsti namenjena obrtnikom in podjetnikom.

Vir in informacije: RTV SLO, 25. 8. 2017, www.rtvslo.si, Avtor: Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija

Slovenski obrtniki in podjetniki bodo po dolgih letih čakanja dobili svojo televizijsko oddajo. 1. septembra 2017 namreč na televizijske zaslone prihaja nova TV oddaja z naslovom IZZIVI – obrt in podjetništvo, ki bo v prvi vrsti namenjena obrtnikom in podjetnikom. Na sporedu bo vsak petek ob 20. uri na TV Maribor, ponovitvi bosta v nedeljo ob 16.30 in v torek ob 13.20 na TV Maribor, ogledati pa si jo bo mogoče tudi na MMC portalu RTV Slovenija.

Oddaja bo informativno-izobraževalnega formata, v njej pa se bodo avtorji lotili aktualnih tem s področja obrti in podjetništva. Obrtnike in podjetnike bodo izobraževali in informirali o aktualnih dogodkih, zakonodajnih spremembah, predstavljali dobre prakse slovenskih obrtnikov in podjetnikov in še mnogo več. Svetovali jim bodo s predlogi za izboljšanje poslovanja in iskali rešitve za njihove probleme, predstavili sodelovanje z državnimi organi in drugimi institucijami v obrti in podjetništvu in poizvedovali, kateri so danes zelo iskani poklici. Vse bodo posredovali v kombinaciji s svežimi informacijami. Urednica in voditeljica oddaje bo Duška Lah. Pobudnica in glavni partner nove televizijske oddaje je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.

Prva oddaja na sporedu že 1. septembra 2017

V prvi oddaji bodo predstavili novo zakonodajo o vajeništvu, obiskali pa bodo tudi graverja, ki želi svoje znanje prenesti na mlajši rod. V katerih poklicih se bodo z novim šolskim letom vajenci sploh lahko usposabljali in kaj jim to prinaša? Obrtno podjetniška zbornica pa je bila zelo aktivna pri novi zakonodaji ob regresnih zahtevkih, oziroma pri povračilu škode, kadar se delavec poškoduje pri delu. Kaj o tem govori zdravstvena reforma, bo pojasnil Branko Meh, predsednik zbornice, pokazali pa bodo tudi, kako veliko srce imajo tudi obrtniki in podjetniki.

O TV Maribor

TV Maribor sodi pod okrilje RTV Slovenija, s pomočjo spleta in različnih distributerjev televizijskih programov pa je dostopna gledalcem po vsej Sloveniji. Oddajo si boste lahko ogledali tudi na MMC portalu RTV Slovenija.

Partnerji oddaje

Poleg OZS so oddajo podprli tudi njeni dolgoletni partnerji, in sicer NLB, Zavarovalnica Triglav, Slovenski podjetniški sklad, Sklad obrtnikov in podjetnikov, Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Center RS za poklicno izobraževanje.

Vsebina oddaje bo zanimiva tudi za širšo javnost, ki jo zanima področje obrti in podjetništva, zato vabljeni k ogledu.

Nazaj