Podjetje DiaGenomi slovenski start-up leta 2011

Podjetje DiaGenomi slovenski start-up leta 2011

Podjetje DiaGenomi slovenski start-up leta 2011

21. 04. 2011

Zmagovalec letošnjega tekmovanja za najboljše slovensko start-up podjetje je podjetje DiaGenomi, ki deluje na področju molekularne biologije.

Zmagovalec letošnjega tekmovanja za najboljše slovensko start-up podjetje je podjetje DiaGenomi, ki deluje na področju molekularne biologije. Naziv so mu podelili včeraj na konferenci o podjetništvu in inoviranju PODIM v Mariboru.

Direktor in soustanovitelj podjetja Klemen Španinger je iz rok ministrice za gospodarstvo Darje Radić prejel kristalni kipec, ki simbolizira Slovenski start-up leta 2011. Obenem so mu predali ček v vrednosti 10.000 evrov in vabilo na usposabljanje v vrednosti 5000 evrov.

Omenjeno podjetje je prejelo tudi priznanje za najbolje spisan poslovni načrt, ki sta ga letos prejeli dve podjetji. DiaGenomi si ga deli s podjetjem Intelius iz Maribora.

Podjetje DiaGenomi nudi genetske analize raka dojke in debelega črevesja, ki omogočajo učinkovitejše, hitrejše in posamezniku prilagojeno zdravljenje, ter genetske analize kardiovaskularnega sistema, ki posamezniku pokažejo smernice za bolj zdrav življenjski slog.

Nazaj