Podjetja, vabljena na posvet o EU programih za raziskave in inovacije

Podjetja, vabljena na posvet o EU programih za raziskave in inovacije

Podjetja, vabljena na posvet o EU programih za raziskave in inovacije

10. 04. 2012

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, JAPTI, TIA, SPS in SID banka vabijo na odprto javno razpravo o predlogu novega okvirnega programa EU za raziskave in inovacije »Obzorje 2020« ter programa za konkurenčnost podjetij »Cosme«.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, JAPTI, TIA, SPS in SID banka vabijo na odprto javno razpravo o predlogu novega okvirnega programa EU za raziskave in inovacije »Obzorje 2020« ter programa za konkurenčnost podjetij »Cosme«. Podjetja, vabljena k aktivni udeležbi!

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je odprlo razpravo o novem okvirnem programu EU »Obzorje 2020«. Predlog programa prvič združuje vse programe financiranja za raziskave in inovacije in vključuje tudi posebne ukrepe za spodbujanje inovativnosti malih in srednjih podjetij (MSP).

Tehnološka agencija Slovenije, v partnerstvu z resornimi ministrstvi in podpornimi institucijami (JAPTI: www.japti.si; SPS: www.podjetniskisklad.si; SID: www.sid.si), organizira tematski posvet o izhodiščih in predvidenih ukrepih za pospeševanje inovativnosti MSP in njihovo večje vključevanje v programe EU. Prav tako bo tema posveta poenostavitev postopkov sodelovanja v programih EU ter ukrepih, ki so v Sloveniji potrebni za uspešen model podpore pri vključevanju MSP.

Podjetja, ki imate izkušnje s sodelovanjem v programih EU in poznate način dela v mednarodnih konzorcijih, pa tudi vsa tista podjetja, ki bi se v prihodnje želela vključiti v EU programe vabimo na posvet o predlogu novega okvirnega programa EU za raziskave in inovacije «Obzorje 2020« ter programa za konkurenčnost podjetij in MSP »COSME«, ki bo potekal 17. aprila 2012, s pričetkom ob 14.00 uri v prostorih Tehnološkega parka Ljubljana, Konferenčna dvorana.

Program

Na posvet vabimo:

  • Inovativne MSP, ki že sodelujejo v EU projektih
  • Institucionalne partnerje, ki povezujejo interese MSP (podjetniški centri, inkubatorji, tehnološki parki, kompetenčni centri, raziskovalni centri, razvojni centri slovenskega gospodarstva, regionalni centri, regionalne zbornice, …).

Dnevni red (predvidoma dvournega posveta):

  1. Uvodni pozdrav gostitelja posveta.
  2. Predstavitev »Obzorja 2020« in »Cosme«.
  3. Predstavitev dobrih praks nekaterih podjetij pri vstopanju v EU programe.
  4. Izhodišča za razpravo.

Prijave: Prisotnost potrdite do ponedeljka 16. 4. 2012 na elektronski naslov: msp@tia.si.

Vljudno vabljeni!

 

 

Nazaj