Podeljene nagrade za Naj e-podjetje 2009

Podeljene nagrade za Naj e-podjetje 2009

Podeljene nagrade za Naj e-podjetje 2009

13. 10. 2009

V ponedeljek, 12.10.2009, so na večerni slovesnosti v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije podelili nagrade najuspešnejšim projektom na področju informatizacije poslovnih procesov.

Gospodarska zbornica Slovenije - Združenje za informatiko in telekomunikacije, Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) in Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo - Direktorat za informacijsko družbo, so v ponedeljek 12.10.2009 na večerni slovesnosti v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije podelili nagrade najuspešnejšim projektom na področju informatizacije poslovnih procesov.


V sklopu natečaja Naj e-podjetje so bile v različnih kategorijah podeljeni nagradi za naj e-podjetje (ki so jo prejela podjetja za uvajanje informatiziranega procesa) ter naj e-projekt (ki so jo prejela podjetja za izvedbo informatizacije procesa). Prijavljenih je bilo skupno 38 projektov in 58 podjetij.

Nagrajenci letošnjega izbora za naj e-podjetje in naj e-projekt so:

  • Skupina velikih in srednje velikih proizvodnih podjetij: Naj e-podjetje: TPV d.d. - Novo mesto, Naj e-projekt: SNT
  • Skupina velikih in srednje velikih storitvenih podjetij: Naj e-podjetje: Thermana d.d., Naj e-projekt: MAIS, Informacijski sistemi d.d.
  • Skupina proizvodnih majhnih in mikro podjetij ter s.p.: Naj e-podjetje: Pipistrel d.o.o., Naj e-projekt: Omikron d.o.o.
  • Skupina trgovskih majhnih in mikro podjetij ter  s.p.: Naj e-podjetje: Codex  d.o.o., Naj e-projekt: iWare informatika d.o.o.
  • Skupina storitvenih majhnih in mikro podjetij ter  s.p. na področju trgovine: Naj e-podjetje: Logos.si d.o.o., Naj e-projekt:  Logos.si d.o.o.

Letos prenovljena poslovna nagrada za naj e-podjetje in naj e-projekt promovira pospešen razvoj v smeri e-poslovanja ter optimizacije poslovnih procesov skozi uvajanje modelov informatizirane narave s strani slovenskih podjetij. Nosilci nagrade - GZS, JAPTI in MVZT - z nagrado krepijo prakso uvajanja novih e-rešitev v poslovne habitate in tako spodbujajo kompetitivnost slovenskih podjetij v kontekstu sodobne informacijske družbe. Strokovna komisija je prijavljene projekte ocenjevala v skladu z merili učinkovitosti, inovativnosti ter poslovne uspešnosti podjetja, ki je projekt uvedlo.

Več informacij o nagrajencih in ostalih finalistih preberite na portalu Imamidejo!

Nazaj