PHOV - Nova računalniška storitev v oblaku

PHOV - Nova računalniška storitev v oblaku

PHOV - Nova računalniška storitev v oblaku

15. 12. 2010

Po uspešni predstavitvi na 5. Slovenskem forumu inovacij podjetje XLAB d.o.o. z današnjim dnem tudi uradno odpira storitev PHOV.

Po uspešni predstavitvi na 5. Slovenskem forumu inovacij podjetje XLAB d.o.o., pridružen član Tehnološkega parka Ljubljana, z današnjim dnem tudi uradno odpira storitev PHOV. Storitev PHOV je računalniška storitev v oblaku, ki omogoča trirazsežnostno digitalizacijo objektov iz množice digitalnih fotografij.

V začetku decembra je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 5. Slovenski forum inovacij. Med vsemi 176 prijavami, je storitev PHOV za las zgrešila 1. mesto v kategoriji inovativnih storitev. Kljub temu se je podjetje XLAB d.o.o. uspešno predstavilo na razstavnem prostoru, saj je storitev požela ogromno zanimanja med obiskovalci.
 
Po uspešni predstavitvi na Slovenskem forumu inovacij, podjetje z današnjim dnem storitev PHOV predaja v brezplačni preizkus. Storitev lahko preizkusite z obiskom spletnega mesta www.phov.eu, naložite digitalne fotografije in preverite delovanje trirazsežnostne digitalizacije objektov. Za enostavnejši začetek so na spletnem mestu pripravili tudi predstavitveni video, ki uporabnika na enostaven način popelje skozi postopek zajema digitalnih posnetkov.

 

PHOV - Slovenski forum inovacij

Storitev PHOV uporabnikom prinaša številne prednosti, med katerimi so najpomembnejše naslednje:

  1. Za uporabo ne potrebujete drage opreme. Zadošča že običajen digitalni fotoaparat in računalnik z internetno povezavo.
  2. Postopek je hiter in enostaven. Zajem slik lahko opravite sami, brez domenskega strokovnjaka, ki bi moral obvladovati zapleteno strojno ter programsko opremo.
  3. Storitev PHOV je cenovno ugodnejša. V primerjavi z laserskim zajemom, ki je trenutno najpogosteje uporabljan postopek trirazsežnostne digitalizacije, je storitev PHOV cenovno privlačnejša.
     

Digitalizirani trirazsežnostni modeli so na voljo v različnih oblikah zapisa, primernih za nadaljnjo obdelavo v programskih orodjih za trirazsežnostno modeliranje, lahko pa se odločite za katero od dodatnih storitev, ki jih podjetje XLAB d.o.o. nudi v sodelovanju s partnerskimi podjetji:

  • umestitev v virtualni prostor,
  • tisk na 3D tiskalnikih,
  • izdelavo spletnih galerij ali
  • izdelavo digitalnih arhivov.
     

V primeru dodatnih vprašanj,  so vam na voljo preko kontaktnega obrazca ali neposredno na e-naslovu info@phov.eu.

Nazaj